Notícia

Clam perquè s'autoritzin els cursets d'esquí a partir de dilluns 11

El Pallars Sobirà i Jussà reclamen que les restriccions de mobilitat siguin comarcals i no municipals

port aine,debutants,cinta
Estudiants realitzant un curs d'esquí de Setmana Blanca. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pallars Sobirà torna a reclamar que les restriccions de mobilitat siguin comarcals en lloc de municipals. El president comarcal demana que s'autoritzi a fer els cursets d'esquí escolars tot i haver de canviar de municipi.


El Pallars Sobirà i el Pallars Jussà sumen 234 nuclis de població repartits en 29 municipis, amb una població aproximada d'uns 22.000 habitants, dels quals el 50% viuen en 3 poblacions. Aquesta realitat ha portat els presidents comarcals, Carlos Isus (Pallars Sobirà) i Josep Maria Mullol (Pallars Jussà), a demanar que el confinament municipal passi a ser comarcal.

Isus també ha demanat que es permeti als escolars de la comarca que tenien previst fer els cursets d'esquí a partir de dilluns 11 que el puguin fer tot i canviar de municipi. Isus ha explicat que la majoria ja fan aquest canvi de municipi amb el transport escolar i no s'entén que no el puguin anar a fer una activitat escolar a l'aire lliure.

La petició del canvi de confinament municipal a comarcal la van fer els dos presidents comarcals per carta dimarts passat en conèixer les noves restriccions de mobilitat. Aquest dijous l'han tornat a fer a la reunió periòdica que tenen amb el Procicat. Carles Isus ha dit que haurien de rebre una resposta en un termini màxim de 48 hores.

El president comarcal del Sobirà ha explicat que molts dels alumnes que van a l'escola de Sort i utilitzen transport escolar travessen més d'un municipi. Per Isus "és incomprensible" que no puguin fer les activitats escolars de neu, ja programades, únicament perquè l'estació d'esquí està al municipi veí.

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha afirmat que és "un luxe del tot innecessari" mantenir una estació d'esquí oberta solament pels veïns del municipi de Rialp i ha demanat que el confinament passi de municipal a comarcal.

Carles Isus ha dit que les mesures no poden ser iguals per a tothom i s'han de tractar els territoris en funció de les seves característiques i ha afegit que si es "castiguen" determinats territoris quan tenen dades negatives, també s'haurien de "premiar" aquells que tenen dades més favorables de contagis de covid-19.

En cas de no revertir-se la mesura han demanat al Govern que els informi sobre els recursos que destinarà als Pallars per pal·liar l'efecte d'aquestes mesures.

Els responsables polítics dels Pallars creuen que el confinament municipal "agreuja la precarietat econòmica i social" que ja pateixen.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny