Notícia

Salvar el mes de febrer, una qüestió vital per a l'esquí a França

El sector de la neu de França dona la campanya per perduda si al febrer no poden obrir

Salvar el mes de febrer, una qüestio vital per a l'esquí a França
Salvar el mes de febrer, una qüestio vital per a l'esquí a França
Les estacions franceses alerten que obrir al febrer és una qüestió vital per a la seva economia i asseguren que ja s'han perdut uns 1.600 milions d’euros. També demanen que  20 de gener es doni la data definitiva d'obertura.


saint-lary-carles-nheuvhieille
El sector de la neu de França dona la campanya per perduda si també es perd el febrer (Arxiu DDLN - Saint Lary).

Quan la setmana passada el primer ministre francès JeanCastex va declarar que es mantenia el tancament de les estacions durant tot el gener, la reacció al món de la neu del país gal va ser de resignació i desesperació continguda (veure enllaç). El màxim responsable de la CompagniedesAlpes, Dominique Marcel, va donar a entendre que si el sector de la neu no s'obre al febrer, aleshores la campanya ja es pot donar definitivament per perduda.

Un cop superada la campanya de Nadal es pot dir que a França ja s'ha superat entre el 30 i el 40% de la temporada. El mes de gener és un mes bo per a l'esquí, en especial  els caps de setmana, però sobretot els serveix per encavalcar els dos períodes forts de la temporada de neu a França, i és que el mes de febrer els suposa una xifra del 40% del negoci. En aquest mes hi coincideixen les vacances escolars de "la neige" i les estacions i destins de neu s'omplen de gom a gom.

Perdre un mes de gener no és bo, per descomptat, però la patacada final vindria si també es queden tancats el mes de febrer. La importància de salvar el segon mes de l'any és clau per al negoci de la neu i per aquest motiu es reclama obertament que es permeti l'obertura de les estacions tot sabent que les xifres del 2021 no seran ni de bon tros les mateixes que en campanyes anteriors, i és que l'esquiador estranger suposa un 30% del total d'afluències a les estacions del país gal. I aquest ja se sap que no arribarà.

Segons publica la revista digital Skieur.com, i prenent dades i declaracions d'Alex Maulin, president de Domaines  Skiables de France, les pèrdues acumulades durant el que es porta de temporada és de 1.600 milions d'euros. A aquesta xifra cal sumar els aproximadament 1.500 milions perduts en l'inici de la pandèmia quan van haver de tancar precipitadament el passat mes de març de 2020.

També recorda que l'aturada a les estacions d'esquí suposa una afectació directa als més de 140.000 professionals i treballadors que ocupa el sector de la neu a França i demanen que el 20 de gener es doni la data definitiva d'obertura, ja que si es vol començar l'1 de febrer és necessari un mínim de deu dies per posar en marxa tot un destí de neu.

En un editorial de la revista Skieur.com, recorden que a Europa, Suïssa, Espanya i Andorra ja han demostrat que amb protocols sanitaris adequats, l'obertura de remuntadors no amplifica la circulació del virus i després de l'obertura recent d'Andorra, Itàlia ja ha anunciat la imminent obertura dels seus remuntadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny