Notícia

Les escoles d'esquí de Cerdanya i Ripollès poden sol·licitar els ajuts a partir de demà

Són les ajudes previstes per la Generalitat conseqüència del confinament del 22 de desembre

vallter,professor,monitor,debutants
Les escoles d'esquí de Cerdanya i Ripollès poden sol·licitar els ajuts a partir de demà Autor/a: Diaridelaneu.cat
El comerç i la restauració de la Cerdanya i el Ripollès poden sol·licitar els ajuts a partir d'aquest dijous. El tràmit es podrà fer a partir de les nou del matí i les ajudes oscil·len entre els 1.500 i els 10.000 euros.


Els sectors del comerç, la restauració, dels serveis i del sector turístic podran començar a demanar les ajudes previstes per la Generalitat per pal·liar els efectes del confinament perimetral del 22 de desembre a partir d'aquest dijous a les nou del matí, segons ha informat el Departament d'Empresa. El DOGC ha publicat aquest dimecres a convocatòria dels ajuts i a partir de les nou del matí de demà es podran començar a tramitar. Serà de 10.000 euros per a allotjaments turístics, de 7.500 euros per a explotadores d'habitatges d'ús turístic i establiments i activitats d'interès turístic i de 1.500 euros per a agències de viatges i de muntanya. Per a la restauració, seran de 3.000 euros i 1.500 comerços i serveis assimilats.

Concretament, els beneficiaris poden ser guies turístics i de muntanya; hotels, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural; agències de viatge, empreses explotadores d'habitatges d'ús turístics, congressos i turisme de reunions escoles d'esquí, activitats que es desenvolupen en parcs de natura, l'ecoturisme, el cicloturisme i el senderisme, entre d'altres.

A la línia d’ajuts per a restauració, comerç i serveis assimilats, s’hi podran acollir autònoms i pimes del sector de la restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos els que estan situats en establiments col·lectius, com poden ser centres comercials o mercats municipals), comerç al detall i serveis assimilats, que tinguin almenys un establiment operatiu en un municipi del Ripollès o la Cerdanya.

Es consideren serveis assimilats tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, i serveis de menjar a domicili.

Els ajuts consistiran en un aportació per beneficiari, que serà de 1.500 euros en el cas dels comerços i serveis assimilats, i de 3.000 euros per a bars, restaurants i cafeteries.

Els establiments de restauració, comerços o serveis que ja es van acollir a les línies d'ajut del Consorci de Comerç, Artesania i Mosa per fer front als afectes de la pandèmia i els professionals i empreses del turisme beneficiats per la línia oberta al novembre no hauran de fer cap tràmit ja que rebran directament els diners.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny