Notícia

Avui fa 20 anys s'inaugurava el telefèric de Pal Arinsal

Es va inaugurar el 13 de gener del 2001

teleferic,pal
El telefèric de Pal Arinsal compleix 20 anys Autor/a: Vallnord
El telefèric de Pal Arinsal es va inaugurar el 13 de gener del 2001. Amb la seva construcció Pal i Arinsal quedaven unides com a domini esquiable enllaçat.


Avui fa vint anys s'inaugurava el telefèric de Pal Arinsal. La seva construcció va anar a càrrec de Doppelmayr i amb ell quedaven unides com a domini esquiable enllaçat les estacions d'esquí esmentades.

Aquest telefèric té un recorregut de gairebé dos quilòmetres, trajecte que es recórrer en sis minuts. Compta amb dues cabines, cadascuna de les quals permet transportar aproximadament 50 esquiadors.

Les obres van durar sis mesos i la inversió va ser de prop de mil milions de pessetes, segons van informar els mitjans de comunicació del país.

La construcció del telefèric va tornar a posar sobre la taula dues qüestions més encara no resoltes. D'una banda s'obria la possibilitat de plantejar obertament la connexió per pista d'esquí de les dues estacions, i no només via remuntador. I de l'altra es veia més propera la possible expansió de Pal i Arinsal cap a la veïna vall de la muntanya de Tor.

Vint anys després, l'expansió cap a Tor ja sembla definitivament descartada (veure enllaç), però la connexió per pista ja forma part del full de ruta del domini de Pal-Arinsal (veure enllaç).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny