Notícia

Dificultats per ensenyar a esquiar en català a Andorra

L'associació de professors d'Andorra reclama que l’esquí escolar es faci amb tècnica andorrana i en català

monitor,professor,alumnes,grandvalira
L'associació de professors d'Andorra reclama que l’esquí escolar es faci amb tècnica andorrana i en català Autor/a: Grandvalira
Els professors d’esquí andorrans reclamen que l’esquí escolar es faci amb la tècnica andorrana i en català. L’AAME adreça la petició a l’administració amb l'objectiu de reforçar la contractació de titulats andorrans.


arinsal-monitor-professor-alumnes-2
Els professors d’esquí andorrans reclamen que l’esquí escolar es faci amb la tècnica andorrana i en català (Foto: DDLN).

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) reclama que enguany l’esquí escolar adreçat a les escoles andorranes es faci en català i amb tècnica andorrana. La petició, que s'ha fet pública a les xarxes socials i se'n fan ressò els mitjans de comunicació del país, arriba quan ja s'ha fet públic que les estacions d'esquí del país han contractat professors que procedeixen d’altres països. A més, són professors que han obtingut una formació i titulació estrangera, que admeten que pot ser bona però que no és la pròpia del país. No és una demanda nova, però la petició pren més força que en altres temporades perquè els professors andorrans enguany tenen més dificultats per ser contractats.

L'esmentada associació alerta del retrocés del català en el món de la neu i han remarcat que les polítiques i campanyes del servei de Política lingüística del Govern andorrà no garanteixen que la formació de l'esquí escolar es pugui fer ni en la llengua del país ni tampoc amb la tècnica andorrana desenvolupada per l’Efpem (Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra).

Per tot plegat l’AAME insta al Govern perquè asseguri l’esquí escolar amb la tècnica del país i amb professors d'esquí locals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots