Notícia

Le Monde filtra que pel febrer tampoc estrenaran temporada a França

Segons el diari francès, la situació sanitària al país no permet aixecar les restriccions

Estació d'Ax-Bonascre. Imatge d'arxiu. Miniatura
Estació d'Ax-Bonascre. Imatge d'arxiu. Miniatura
L’executiu francès no contempla l’obertura de les estacions d’esquí a principis de febrer coincidint amb les vacances escolars. Segons filtra el diari Le Monde, la situació sanitària a França no permet aixecar les restriccions i, per tant, la temporada de neu a al país gal continuarà sense data d'inici. La decisió final, però, es prendrà demà.


saint-lary-skitude
A l'entrada de la pista Soumaye de Saint Lary (Foto: CR).

L'executiu francès, segons publica Le Monde, no contempla l'obertura de les estacions d'esquí a principis de febrer coincidint amb les vacances escolars. La situació sanitària global al país sembla que de moment no permet aixecar les restriccions i, per tant, la temporada de neu a França continuarà sense data d'inici. La decisió final, però, es prendrà demà, i el que va anunciar ahir dilluns Le Monde és una filtració encara no confirmada.

El cas és que l'executiu de Castex havia anunciat que després de les vacances de Nadal hi havia la possibilitat que es poguessin obrir les estacions a partir del 20 de gener. Però el diari esmentat ja ha avançat que no serà així, i sembla que les fonts del diari són solvents. Entre demà dimecres i dijous s'ha de fer pública la decisió, que de moment no està 100% confirmada però tampoc desmentida.

El sector de la neu a França ja es prepara per al pitjor i fa dies que denuncien que el govern gal no fa cap distinció entre regions o entre tipologies d'estacions d'esquí. Grans dominis, petits o mitjans, o parcs de neu, tots han d'estar tancats, amb independència d'on estiguin situats, la seva capacitat o el seu après-ski. 

El malestar és gran després de veure que el dossiers de més de 70 pàgines, redactat aquetsa tardor passada, on s'hi recull el protocol sanitari de seguretat per poder obrir les estacions, no ha servit de res. Tampoc l'exemple d'obertura i protocols seguits als Alps suïssos o al vessant sud del Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny