Notícia

El Patronat de Turisme alerta que s'està 'ofegant' la temporada de neu

Turisme de la Diputació de Lleida també reclama al PROCICAT un tracte diferenciat per al Pirineu

espot
El Patronat de Turisme alerta que s'està 'ofegant' la temporada de neu. Imatge d'arxiu. Autor/a: Skipallars
La vicepresidenta del Patronat de Turismede la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha destacat que les actuals limitacions perjudiquen l’activitat econòmica i ofega la sostenibilitat de la temporada d’esquí.


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dona suport als alcaldes i presidents dels consells comarcals de l’Alt Pirineu i la síndica d’Aran per reclamar al PROCICAT un tracte diferenciat en aquests territoris contra la COVID-19 adaptat a la seva realitat i que permeti substituir l’actual confinament municipal per una mobilitat d’àmbit comarcal. Aquest és un dels aspectes que es recull en el manifest del món local del Pirineu i l’Aran, elaborat el 14 de gener i signat pel Conselh Generau d’Aran, els consells comarcals de l’Alt Pirineu, alcaldesses i alcaldes dels ajuntaments pirinencs i representants del món local.

La petició d’un canvi del confinament municipal a comarcal també ha estat un dels punts que ahir han reclamat els alcaldes i representants del món local de la comarca del Pallars Sobirà que es va reunir ahir pel matí per presentar les seves queixes amb el vicepresident  amb funcions de president, Pere Aragonès i amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al Palau de la Generalitat.
 
La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha destacat que les actuals limitacions de mobilitat de caràcter municipal a les Terres de Lleida i al Pirineu de Lleida no tenen en compte la realitat i les singularitats dels territoris rurals i de muntanya de la nostra demarcació, perjudicant greument l’activitat econòmica i ofegant alhora la sostenibilitat de l’actual temporada d’esquí.
 
Pujol ha reiterat el seu suport al manifest elaborat pel món local del Pirineu i l’Aran com també als alcaldes de la comarca del Pallars Sobirà, que ahir matí es van reunir al Palau de la Generalitat per reclamar entre d’altres aspectes el canvi en les restriccions de mobilitat municipal a comarcal.
 
El manifest signat pels alcaldes i representants del Pirineu i l’Aran reclama un tracte especial en les mesures contra la COVID-19 que s’adaptin a la realitat i la singularitat d’aquests territoris, amb extensió territorial, baixa població, també baixa densitat de població, nuclis petits, menys serveis i unes especificitats pròpies que representen el 18% del territori català, però només l’1% de la població. Per aquest motiu reiteren la necessitat de mesures diferenciades per territoris amb un confinament que hauria de ser a escala comarcal i no municipal, sense renunciar a l’àmbit de les regions sanitàries com a unitat territorial de confinament. I denuncien que les mesures dictades pel PROCICAT estan concebudes en clau metropolitana i no s’adeqüen a la realitat del nostre territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny