Notícia

França descarta obrir telecadires l'1 de febrer

Les estacions franceses podran continuar obertes però només per a activitats sense remuntadors

superbagneres,luchon,telecabina
França descarta obrir telecadires l'1 de febrer Autor/a: Diaridelaneu.cat
França anuncia que és molt possible que les estacions d'esquí no obrin els telecadires en tot el mes de febrer. De moment ja se sap que el dia 1 no ho faran. L'esperança ara és per a mitjan de febrer, però ja no hi creu gaire ningú, és una esperança que es fon igual que ho fa la neu a la primavera. Això sí, les estacions franceses podran continuar obertes, però només per a activitats que no requereixin l'ús de remuntadors.


col-aubisque-gourette

França descarta l'obertura dels remuntadors l'1 de febrer. Ahir nit el govern gal va confirmar el que ja havia anunciat dos dies abans el diari Le Monde. Així doncs, Jean-Baptiste Lemoyne, secretari d'Estat de Turisme de França, va anunciar ahir nit que les estacions d'esquí no podran obrir remuntadors l'1 de febrer. A més, sembla poc probable l'obertura per a mitjans o finals de febrer.

La notícia, tot i que es veia a venir des de feia dies, ha estat rebuda amb malestar i certa desesperació als digitals sectorials i sectors professionals. De fet, moltes estacions franceses han estat produint neu i trepitjant pistes pràcticament a diari amb l'esperança que la feina els serviria per a començar amb bones condicions la temporada al febrer. Però la feina no haurà servit per res.

Sobre el terreny les estacions franceses podran continuar obertes, però només per a activitats sense remuntadors, és a dir, activitats esportives o de lleure com ara l'esquí de muntanya, les raquetes de neu o altres similars que no impliquin l'obertura de remuntadors ni, per descomptat, res que es pugui associar a l'après-ski.

El món de la muntanya francesa ja entreveu una crisi d'una magnitud sense precedents però el Govern francès ha anunciat noves mesures de caràcter econòmic per ajudar al sector de la neu.

El confinament a França

Des del 16 de gener, França ha endurit el toc de queda arreu del país. Si bé abans els comerços havien de tancar a les 20h del vespre, ara ho han de fer a partir de les 18h. A les 6 del matí, l'activitat es pot reprendre. Els bars, restaurants, teatres, cinemes i estacions d'esquí estan tancades, mentre que les escoles poden obrir.

L'Alt Consell de Salut Pública que assessora el govern francès ha desaconsellat l'ús de mascaretes de tela no homologades i recomana que s'utilitzin dispositius que filtrin almenys un 90% de les partícules en suspensió.

A qualsevol persona que vulgui entrar al país des de fora de la Unió Europea per via aèria se li requereix una prova negativa de covid-19 feta almenys 72 hores abans del viatge, i una quarantena de set dies.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny