Notícia

Dos dies de neu i temperatures en ascens

Neu per al cap de setmana i després temps insegur tota la setmana

skipass
Previsions de neu per a la setmana vinent segons el model skipass Autor/a: Captura de pantalla
Temps insegur però marcat per les nevades per al cap de setmana. Les prediccions per a les 48 hores vinents apunten a nevades en cotes per damunt els 1.100 metres, que seran escasses al Pirineu oriental i vessant sud, de 5 o 10 cm, i una mica més generoses al Pirineu vessant nord i central, però en cap cas superant els 20 cm, en aquesta part de la serralada i en cotes properes als 900 metres. Vent de moderat a fort en cotes altes, d'orientació nord-oest a est.

A partir de dilluns 25 i fins divendres 29 les temperatures pugen, però les precipitacions no desapareixen. La tendència serà a rebre nous fronts d'origen atlàntic que deixaran neu al vessant nord i occidental del Pirineu. L'acumulat en cotes altes, especialment Val d'Aran, Alta Ribagorça i nord del Pallars sobirà, podria superar els 30 cm. Queden dies, però algun model apunta a nevada més generosa per al 31 de gener, acompanyada de baixada de temperatures important. Caldrà estar atents.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista