Notícia

Port del Comte dona la temporada per 'perduda'

Un diumenge de gener 'normal' hi ha 5.000 esquiadors. Avui n'hi havia 100.

Port_del_comte,terrassa,tancada,hotel,port_1730
Terrassa del restaurant i hotel peu de pistes Port 1730 Autor/a: ACN
El Port del Comte dona per "perduda" la temporada d'esquí per culpa del confinament municipal. El cap de setmana tindrien uns 5.000 esquiadors de mitjana i, en canvi, no arriben als 100.


pare-filla-port_del_comteUn pare amb la seva filla a l'estació d'esquí del Port del Comte aquest matí (Foto: ACN).

El gener és el millor mes per a l'estació d'esquí del Port del Comte, al Solsonès. Un diumenge com aquest hi haurien més de 5.000 esquiadors i, en canvi, no s'arriba als 100. El confinament municipal fa que, legalment, només hi puguin accedir veïns de La Coma i la Pedra, de poc més de 250 habitants. Segons ha explicat a l'ACN el director de l'estació, Albert Estella, el confinament municipal ha fet perdre la temporada. Un fet que, assegura, és especialment greu en aquest cas, ja que és una de les poques estacions privades del país i, per tant, amb menys ajuts. Per això, reclama mesures menys restrictives i que, com a mínim, es permeti la mobilitat a la comarca. "És una llàstima perquè, per neu, és una de les millors temporades", afegeix.

Durant les festes de Nadal, l'estació d'esquí del Port del Comte va poder sobreviure gràcies a turistes que s'allotjaven a la zona, i també a la gent de segona residència. Ara però, amb el confinament municipal, només hi poden accedir els veïns del municipi on pertany l'estació, La Coma i la Pedra, de 255 habitants i, molts d'ells, de segona residència.

Això els ha arruïnat la temporada que, des de l'estació, ja donen per "perduda". De fet, el gener és el millor mes per a l'equipament i, per la seva ubicació, normalment no poden allargar massa la campanya. "Si tinguéssim un municipi gran com Barcelona no ens afectaria, però tenim un municipi petit", lamenta el director del Port del Comte, Albert Estella.

I això passa en "una de les millors temporades" pel que fa a la quantitat i a la qualitat de la neu. "Casi cap temporada ha estat com la d'aquest any: un mes amb un metre de neu pols. Podríem tenir oberta tota l'estació oberta i, en canvi, només hi tenim el 10% ", lamenta Estella.

"Per nosaltres és un privilegi"

La Dolors Pujols és veïna de la zona i, per això, aquest diumenge ha pogut accedir a l'estació i aprofitar per esquiar. "És un privilegi", assegura. Però té amics que s'han vist afectats per aquesta situació, ja que no han pogut treballar i fer la temporada. "És una contradicció. Penso que hauríem de trencar monopolis i descentralitzar l'economia perquè, quan passin aquestes coses, no faci tan mal a l'economia local", afegeix.

Malgrat les restriccions, sempre hi ha qui se les salta amb el risc d'haver de front a una multa. És el cas de la Carme, veïna de Vilafranca del Penedès, que ha decidit passar tres dies amb la família en un allotjament de l'estació i aprofitar per esquiar. "No estem fent mal a ningú. On és el problema de venir aquí i esquiar sol?", es pregunta.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots