Notícia

Estudi i qüestionari sobre les titulacions tècniques oficials de muntanya i esports d’hivern

Es necessita la visió, opinió i vivència dels professionals que estan dia rere dia treballant en el sector

pisters,masella
Estudi i qüestionari sobre les titulacions tècniques oficials de muntanya i esports d’hivern Autor/a: Masella
En marxa un estudi i qüestionari sobre les titulacions tècniques oficials de muntanya i escalada i dels esports d’hivern i la seva adequació al posterior exercici professional a l'Estat espanyol, mitjançant la visió de tècnics/es titulats/des i empresaris/àries de les diferents especialitats objecte de l’estudi. Per a l'esmentat estudi és imprescindible la visió, opinió i vivència de les persones que estan dia rere dia directament implicades en la matèria. Els ajudeu?


diaridelaneu.cat-visita-tavascan/tavascantavascan_pisters

S'ha posat en marxa un estudi i qüestionari sobre les titulacions tècniques oficials de muntanya i escalada i dels esports d’hivern i la seva adequació al posterior exercici professional a l'Estat espanyol, mitjançant la visió de tècnics/es titulats/des i empresaris/àries de les diferents especialitats objecte de l’estudi. Per a l'esmentat estudi és imprescindible la visió, opinió i vivència de les persones que estan dia rere dia directament implicades en la matèria.

A diaridelaneu ens han demanat la difusió d'aquesta enquesta, estudi i objectius entre el col·lectiu d'empreses i a tècnics/es esportius del sector. Els ajudeu?

Aquest és l’enllaç al qüestionari: https://es.surveymonkey.com/r/adecuacion_titulaciones_TD_TDS

Podran participar de l’estudi Tècnics/es i/o Empreses que compleixin els requisits exposats:

• Tècnics/es esportius: o d'alguna de les especialitats dels esports d'hivern i esports de muntanya i escalada (esquí alpí, esquí de fons, surf de neu, excursionisme, muntanya mitjana, barrancs, escalada, alta muntanya) o formats i titulats a Espanya o i que hagin exercit o exerceixin professió relacionada amb la titulació tècnica (guia, tècnic/a, entrenador/a, director/a ...).

• Empresa: o dedicada a les especialitats d'esports d'hivern i/o esports de muntanya i escalada o registrada a Espanya o i que contracti o hagi contractat Tècnics/es dels esports d'hivern i/o de les especialitats de muntanya i escalada En cas que accepteu la difusió de l’estudi i el qüestionari, agrairíem rebre resposta en aquest correu electrònic, i podem elaborar un text específic o el format que necessiteu. Per a qualsevol dubte o aclariment, no dubteu en contactar amb la investigadora principal, la Joana Sans (jsans@gencat.cat). Agraïm per avançat el vostre temps i la vostra col·laboració.

Més detalls de l'estudi:

L’estudi Bases per a l’ordenació de la regulació en relació a les titulacions tècniques: l’estructura, la qualitat formativa i l’adequació a l’exercici professional a Espanya és un projecte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) i la Universitat de Barcelona (UB) i coordinat pel Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE).

L’equip investigador responsable de l’estudi està format per Joana Sans Osanz i el Dr. Eduard Inglés Yuba.
 
El projecte proposa abordar l’anàlisi de les titulacions de tècnic/a esportiu en les especialitats dels esports d’hivern i dels esports de muntanya i escalada a Espanya, i està dividit en tres fases:
 
Fase 1. Diagnosticar la situació actual de la legislació (estatal i de cada comunitat autònoma) que estableix i regula les titulacions tècniques en els esports d’hivern, muntanya i escalada a Espanya.
S’ha publicat un article d’anàlisi de la legislació que estableix les titulacions dels esports d’hivern a Espanya: enllaç.
S’ha publicat un article d’anàlisi de la legislació que estableix les titulacions dels esports de muntanya i escalada a Espanya: enllaç.

Fase 2. Analitzar l’adequació dels ensenyaments de tècnic/a esportiu i tècnic/a esportiu superior dels esports d’hivern, de muntanya i escalada a les necessitats del posterior exercici professional.

Fase 3. Definir les bases per a l’elaboració d’una guia que serveixi de proposta de millora de la legislació de les titulacions tècniques en l’àmbit dels esports d’hivern i els esports de muntanya i escalada a Espanya

Actualment l’estudi es troba en Fase 2, amb l’objectiu d’analitzar l’adequació de les titulacions en relació amb les necessitats requerides en l’exercici professional mitjançant un qüestionari.

Per participar de la fase 2 d’aquest estudi, cal acomplir els següents requisits:

Tècnics/iques esportius:
a) d’alguna de les especialitats dels esports d’hivern i esports de muntanya i escalada (esquí alpí, esquí de fons, surf de neu, excursionisme, muntanya mitjana, barrancs, escalada, alta muntanya),
b) formats i titulats a Espanya, i
c) que hagin exercit o exerceixin una professió relacionada amb la titulació tècnica (guia, tècnic/a, entrenador/a, director/a…).

Empreses:
a) dedicades a les especialitats d’esports d’hivern i/o esports de muntanya i escalada,
b) registrades a Espanya, i
c) que contractin o hagin contractat tècnics/iques dels esports d’hivern i/o de les especialitats de muntanya i escalada

Són necessaris entre 10 i 25 minuts per completar el qüestionari, depenent de quantes especialitats tècniques tingui la persona enquestada i de la varietat de tècnics/iques esportius que tingui contractada l’empresa que empleni l’enquesta. Es pot respondre, mitjançant un enllaç a la plataforma SurveyMonkey®, des del telèfon mòbil, la tauleta o l’ordinador. L’enllaç al qüestionari és el següent: https://es.surveymonkey.com/r/adecuacion_titulaciones_TD_TDS
 
La participació en aquest qüestionari és totalment voluntària i anònima.

La plataforma SurveyMonkey® aplica una política de privacitat segura i rígida, la qual respecta la privacitat de les enquestes i no utilitza les respostes recollides per a finalitats no relacionades amb el mateix propietari de les enquestes ni dels seus propis serveis.
 
Si es vol informació addicional o fer alguna pregunta, es pot contactar amb la investigadora principal al correu electrònic següent: jsans@gencat.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista