Notícia

Quina mascareta necessitem per esquiar?

5 consells des de Masella per a l'ús d'aquest nou complement imprescindible per pujar a pistes

masella,telecadira,mascareta
Pujant pel telecadira amb mascareta Autor/a: Masella
Des del blog de Masella ens donen 5 consells per assegurar-nos que amb la mascareta que fem servir podrem esquiar amb seguretat i gaudir de la neu com en altres temporades.


masella-esquiadora-mascareta

La temporada de neu 2020-21 ha començat i ho fa amb força diferències respecte a les anteriors. La pandèmia ens ha obligat a adaptar-nos a una nova situació i tots hem de ser més respectuosos, responsables i cívics que abans. I sobretot, a ser molt escrupolosos amb els protocols sanitaris.

Entre els nous protocols i hàbits hi ha el fet d'incorporar alguns complements que són nous, entre els quals l'ús de mascareta. Avui ens fixem en el que ens expliquen al blog de Masella i els seus consells per a l'ús d'aquest nou complement, i és que no totes les proteccions facials ens serveixen per  pujar a pistes.

esquiador-mascareta.jpg

Noves pautes de comportament a pistes

Un dels canvis importants és que els esquiadors hem d'assumir algunes pautes de comportament de necessari compliment per garantir una pràctica de l'esquí segura en l'àmbit sanitari. Entre aquestes, hi ha la distància física que hem de mantenir amb els altres esquiadors o snowboarders que no formen part de la nostra "bombolla" habitual de convivència i, molt important, hem d'incorporar un nou complement al nostre equip d'esquí: la mascareta.

Ben mirat la mascareta no ha de suposar cap problema per a la majoria de nosaltres i és que els qui practiquem algun esport d'hivern ja estem acostumats a cobrir pràcticament el 100% del nostre cos. Així, entre botes, pantalons, jaqueta, guants, braga de muntanya, màscara i casc, pràcticament ja no deixem massa part del nostre cos a l'exposició directa de l'aire exterior. O sigui, que sempre anem ben tapats i no ens ha de resultar gens estrany incorporar una màscara.

Ara bé, totes les mascaretes serveixen? Doncs no, no totes compleixen amb els protocols sanitaris i algunes no eviten suficientment protegir-nos a nosaltres mateixos ni a la resta d'usuaris de l'estació.

Des de Masella ens donen 5 consells per assegurar-nos que amb la mascareta que fem servir podrem esquiar amb seguretat i gaudir de la neu com en altres temporades.

masella-telecadira-tgv-nevada

Cinc consells.

1 – El més senzill i fonamental: que la mascareta que fem servir per esquiar estigui certificada amb el marcatge de la CE, el que garanteix que estigui autoritzada pel Comitè Europeu de Normalització.

2 – Tan important com el punt anterior. Comprar-les en establiments de màxima confiança o en farmàcies ens evitarà comprar una falsificació. Malauradament algunes fins i tot incorporen logotips oficials per fer-se passar per homologades. Per evitar-ho, sobretot si fem la compra en línia, ens hem d'assegurar que ho fem amb una marca de prestigi o que ens mereixi total seguretat (comprovar a la web si disposen d'una adreça de contacte i telèfon de consulta, etc). Com a alternativa a les mascaretes també podem fer servir els tapacolls o bragues de muntanya, però aquests complements han d'estar homologats. Diverses marques n'ofereixen.

3 – Ens l'hem de posar bé. De res ens servirà si un cop l'hem comprat, no ens la col·loquem bé sobre la cara. Ha de tapar completament boca i nas. Evitem que els treballadors a peu de remuntador ens hagin d'avisar d'un mal ús. Siguem cívics i responsables.

4 – Consultar amb el venedor les condicions d'ús i per tant, si són d'un sol ús i per quantes hores o si incorporen un filtre i són reutilitzables. Per tant, cal saber cada quan hem de canviar-lo. Per descomptat que no serveix qualsevol filtre, aquests han d'estar certificats per a prevenir la propagació de la COVID-19. En aquest sentit, hem d'assegurar-nos quines són les condicions de neteja que requereix la màscara adquirida, i en les instruccions d'ús ha de quedar clar com fer-ne la higiene correctament. Si és possible, és aconsellable portar una màscara de recanvi. No sigui que se'ns faci malbé mentre esquiem i ens veiem obligats a enllestir abans d'hora el nostre dia a pistes.

5 – I finalment, a Masella l'obligatorietat de la mascareta és permanent des del moment en què arribem a l'aparcament i fins al moment de finalitzar la nostra jornada d'esquí. Només ens la podem retirar parcialment en el moment d'iniciar el nostre descens per pista o en el moment de prendre o menjar alguna cosa.

I un cop desglossats aquests 5 consells, i ara que ja tenim clar que hem de portar mascareta homologada, només queda triar quina és la que més ens agrada, i és que en els darrers mesos són diverses les marques esportives, laborals o sanitàries que estan oferint al mercat un ampli assortit d'opcions.

A partir d'aquí, igual que veiem màscares de tota mena per carrers, a la feina o al supermercat, triar la màscara que més ens agrada ja és qüestió de gustos. I recordeu que l'ús de la mascareta ens protegeix a tots.

Per opcions no ens quedarem sense una bona màscara per gaudir de l'esquí d'acord amb el nostre estil.

Article original publicat al blog de Masella.

Àlbum d'imatges d'esquiadors amb mascareta dilluns passat a Masella en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny