Notícia

L'ús de Strava reflecteix un increment espectacular de l'esquí de muntanya

Les sortides amb esquí de muntanya han crescut en un 88% dins l'app Strava

skimo
L'ús d'Strava reflexa un increment espectacular de l'esquí de muntanya Autor/a: Anaïs Sol
Strava, la plataforma social per esportistes en forma d'app, ha analitzat quines activitats d’hivern es van practicar aquest Nadal a l’Estat espanyol i ho ha comparat amb registres de la temporada passada. Les dades demostren que es va produir un augment dels usuaris que van registrar tracks de disciplines com la de raquetes de neu (+242%) i l’esquí de muntanya (+88%).


Les dades d'ús de l'app Strava durant el passat Nadal demostren que activitats com l'esquí de muntanya, les raquetes de neu i l'esquí de fons van créixer, i molt, respecte a la passada temporada.

Així, malgrat les restriccions, els practicants dels esports de neu es van adaptar a la situació de limitacions, però ho van fer sense renunciar a la pràctica dels esports d'alta muntanya. Segons dades fetes públiques per Strava, l'ús de l'app a les muntanyes de l'Estat espanyol, constaten que les sortides o tracks enregistrats amb esquís de muntanya van créixer en un 88%. Les dues altres activitats que també van créixer van ser les raquetes de neu, que ho van fer amb un espectacular increment del 242%, i l'esquí de fons, en aquest cas amb un increment del 27%.

la-molina-comabella-skimo

De fet, l'esquí de muntanya i les raquetes de neu són activitats que ja estaven en creixement des de fa 6 o 7 anys, però les restriccions en mobilitat i la no obertura total de les estacions d'esquí alpí, han propiciat que aquestes modalitats esportives sobre neu per a les quals no es requereix l'ús de remuntadors, ni s'hagi de practicar necessàriament en l'àmbit d'una estació d'esquí. Això les fa molt més accessibles quant a espai geogràfic i en conseqüència hagin crescut molt per sobre del que ho haurien fet en una temporada normal.

LluisBreitfuss, responsable d'esdeveniments i activitats de FGC Turisme i Muntanya i del Club FGC Strava creat dins l'app, i raonant sobre aquest increment de practicants, explica que "aquestes són activitats que es realitzen de forma individual, en un entorn segur i a l'aire lliure" i per tant es veuen i valoren amb "avantatge respecte a altres esports indoor". En aquest sentit i per l'afegit que la temporada d'hivern va arrencar amb moltes dificultats a les estacions d'esquí a causa de les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19 també s'entén que "activitats com l'esquí alpí i surf de neu hagin disminuït en un 35% i 14% respectivament amb relació a 2019".

Així doncs, les dades de Strava també posen al descobert que pot haver estat una oportunitat per sumar nous practicants a les modalitats com l'esquí de muntanya, les raquetes de neu o l'esquí de fons.

Ara bé, Breitfuss alerta, sobre aquesta qüestió, que "per iniciar-se en aquests esports, l'accés sempre serà més senzill i segur en una estació de muntanya" però que així i tot sempre serà aconsellable "fer l'aprenentatge de la mà d'instructors professionals que ens donaran els millors consells tècnics i formació bàsica" i això tan "dins com fora" de l'entorn de les estacions de muntanya.

skimo-esqui-pistanya.jpg

Descobrir noves disciplines esportives amb seguretat

L'increment de l'esquí de muntanya, també anomenat skimo, no ha passat per alt a les estacions d'esquí alpí, que han vist com dins els seus dominis esquiables els qui foquegen i llisquen per les pistes d'alpí són una realitat en creixement any rere any. Per tal d'integrar correctament i amb seguretat aquests nous practicants que veuen les estacions d'alpí com un lloc propici per garantia de neu i per seguretat, a les 6 estacions que gestiona FGC (La Molina, Boí Taüll, Espot, Port Ainé, Vallter 2000 i Vall de Núria), s'han habilitat més de 20 circuits específics.

En aquest sentit els circuits que ofereixen les estacions d'esquí d'FGC són ideals per gaudir d'un bateig i progressió segura sense la necessitat d'una gran preparació tècnica prèvia. Els circuits ascendents estan senyalitzats en tot el seu recorregut i s'indica el nivell de dificultat per a cada un d'ells. Per als descensos, les persones practicants poden utilitzar les pistes d'esquí alpí de l'estació; amb neu tractada i fressada diàriament, molt més fàcil d'esquiar que no pas una neu no tractada com la que es trobarien fora de les pistes d'una estació d'esquí alpí.

En aquest sentit el responsable d'esdeveniments i activitats de FGC Turisme i Muntanya recorda que aquests circuits són ideals per als practicants primerencs que no tinguin coneixements sobre l'alta muntanya, ja que amb ells es facilita l'entrada i la pràctica a un tipus d'esquí més físic i tècnic. "És important, abans de sortir, mirar sempre els comunicats de previsió meteorològica i les informacions que donen a les estacions d'esquí sobre l'estat de la neu i riscos d'allaus", conclou Breitfuss, que recomana la necessitat d'anar acompanyat, sobretot per "quan ens endinsem en zones d'alta muntanya i fora de dominis esquiables".


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny