Notícia

Esperances en reactivar la temporada a partir del 7 de febrer

El món de la neu confia amb petites millores si el confinament passa a ser comarcal

Masella,nens,club,canmc
Esperances per activar la campanya d'esquí escolar Autor/a: Diaridelaneu.cat
Està donant resultat la pressió exercida des del Pirineu per fer canvis al confinament? Doncs podria molt ben ser que sí, i això torna a generar esperances que hi podria haver canvis en el tipus de confinament territorial que ara mateix hi ha a les comarques del Pirineu. Hi ha confiança amb què, passant d'una limitació de moviments municipal a una comarcal, es pugui reactivar la campanya d'esquí escolar a partir del 7 de febrer, una activitat que tot i no ser la solució ideal, permetria certa activitat econòmica en escoles d'esquí, transport i lloguers de material. A més, les estacions d'esquí podrien incrementar el gruix de clients, que ara mateix queda limitat als residents en el mateix on se situa l'estació.


Està donant resultat la pressió exercida des del Pirineu per fer canvis en el confinament? Doncs podria molt ben ser que sí, i això genera esperances de canvis en el confinament al Pirineu, que ara mateix és municipal. De moment els càrrecs electes del Pirineu suspenen la concentració a Barcelona prevista per avui després que la Generalitat hagi acceptat una reunió telemàtica per la setmana vinent. Serà de forma telemàtica i amb presidents dels Consells Comarcals i alcaldes de capitals i totes les esperances estan posades amb què, d'entre els resultats, es pugui passar d'un confinament municipal a un de comarcal, atenent a la realitat demogràfica i de densitat de població de la zona.

Tot i no ser la solució ideal el canvi permetria reactivar certa activitat econòmica en alguns sectors del turisme d'hivern. Hi ha confiança amb què passant d'un canvi municipal a un de comarcal es pugui recuperar la campanya d'esquí escolar a partir del 7 de febrer, una activitat que tot i no ser un gran motor, com a mínim permetria certa activitat econòmica en estacions d'alpí i nòrdic, escoles d'esquí, transport i lloguers de material. A més, les estacions podrien incrementar el gruix de clients, que ara mateix queda limitat als residents en el mateix on se situa l'estació.Faltarà, però, que el Procicat admeti aquests canvis i això dependrà de si l'evolució de la pandèmia ho permet.

La proposta de reunió telemàtica arriba després de la pressió exercida que s'ha realitzat des de diferents sectors econòmics i institucionals del Pirineu. Feia dies que demanaven el confinament comarcal i que el Govern ajusti les mesures per combatre la pandèmia en funció de cada territori i segons la densitat de població.

De moment, doncs, el món local del Pirineu ha suspès la concentració d'aquest divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Els càrrecs electes del Ripollès, Alt Pirineu i Aran i d'altres punts del territori volen esperar a reunir-se la setmana vinent amb la Generalitat després que se'ls hagi ofert una trobada telemàtica per escoltar les seves peticions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny