Notícia

May Peus, president de la RFEDI, considera Catalunya un exemple en gestió d'estacions d'esquí

La RFEDI no compta ni amb Andorra ni amb el Pirineu francès per a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

May Peus
May Peus, president de la RFEDI, considera Catalunya un exemple en gestió d'estacions d'esquí públiques. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
May Peus, president de la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern, explica en una entrevista al portal Palco23 que cal seguir apostant per la candidatura Pirineus-Barcelona 2030. També considera però, que no cal incorporar el Pirineu francès ni Andorra a la candidatura. També posa en valor la gestió pública de les estacions d'esquí a Catalunya i recorda que el COE té encara una patata calenta per resoldre.


la-molina-negra-estadi-foto-ivan-sanz
Les estacions catalanes estan preparades per acollir uns jocs d'hivern (Foto: arxiu DDLN).

El president de la RFEDI, May Peus, ha destacat en una entrevista al portal Palco23 que, malgrat que ara mateix les candidatures als Jocs d'hivern estan aturades, part de la feina pendent de resoldre està en mans del COE (Comitè Olímpic Espanyol), i és que encara ha de donar resposta a la qüestió de què es pensa fer amb la candidatura de Pirineus-Barcelona. En aquest sentit ha recordat que per part del president de la Generalitat, Quim Torra, es va enviar una carta a l'organisme recordant que Catalunya està disposada. En resum, que la patata calenta, està en mans del COE.

També ha admès que no es compta ni amb Andorra ni amb el Pirineu francès, territoris que creu que ja tindran la seva oportunitat per organitzar uns jocs d'hivern, a la vegada que assegura que les estacions catalanes i aragoneses estan en condicions d'acollir les proves de neu d'uns jocs d'hivern. Per contra sí que considera que la part del Pirineu d'Osca ha d'entrar a la candidatura.

Pel que fa al Pirineu català el president de la RFEDI ha explicat que Catalunya és un gran exemple de com les administracions públiques han de gestionar les estacions, fent referència, per exemple, a la gestió compromesa i resolutiva que va fer el Grup de FGC amb Espot, quan es va avariar el telecadira La Roca fa dos hiverns.

Finalment ha posat d'exemple la gestió comercial d'estacions com Baqueira, cada cop més sensible i receptiva en acollir competicions d'àmbit internacional, i a la vegada la vocació clarament de promoció de la competició i suport al territori que fan les estacions públiques gestionades per la Generalitat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny