Notícia

França tampoc obrirà les estacions d'esquí aquest febrer

El govern francès ho va comunicar ahir

ax,bonascre,telecadira
Estació d'esquí d'Ax-Bonascre. Imatge d'Arxiu Diaridelaneu.cat Autor/a: Diaridelaneu.cat
El govern francès va anunciar ahir dilluns a la tarda que les estacions d'esquí continuaran tancades tot el mes de febrer. De moment, doncs, les estacions estaran obertes per a la pràctica d'activitats pròpies de l'hivern i la neu, com ara l'esquí de muntanya, el de fons o les raquetes.

La notícia era previsible i el sector de la neu ja se l'esperava, però no per aquest motiu ha deixat de sorprendre, i és que les estacions encara mantenien l'esperança que hi podria haver algun tipus de concessió.

La notícia, publicada ahir per l'Independant de la Catalunya del Nord, explica que es va enviar el comunicat d'anunci de tancament després d'una trobada entre Govern i representants del món de la muntanya.

El comunicat es va enviar després de la trobada, que ja és la 4a entre les dues parts, i en la qual hi va participar el primer ministre, JeanCastex, i els empresaris i persones vinculades a les estacions d'esquí i muntanya. El comunicat és concís i diu així: "L'evolució de la situació sanitària no ens permet a hores d'ara reobrir els remuntadors. Tampoc hi ha hagut tendència a la reobertura general en altres països europeus a causa de l'epidèmia de Covid-19."

El digital i rotatiu de la Catalunya del Nord informa que, com a cmesures d'ajuda, s'intensificaran les ajudes estatals al sector de la muntanya per ajudar les empreses a sobreviure en el que ja es veu a venir que serà una temporada en blanc per a l'esquí alpí i un fre total al turisme de muntanya.

Un pla per reactivar el turisme de muntanya a la primavera

El mes de febrer a França és conegut com el de les "vacances de la neige", el que a la pràctica es tradueix amb tres setmanes en les quals les estacions pengen el cartell de "complet". Entre un 30 i un 40% de la facturació de la temporada, un percentatge que varia segons tipologia d'estacions i condicions, es fa dins el mes de febrer. Per compensar la pèrdua de la temporada de neu, s'anuncia un pla de recuperació del turisme de muntanya que es presentarà a la primavera.

JeanCastex va recordar els reptes estructurals del sector i les dificultats financeres d'aquest any; però hi ha intenció d'implementar aquest pla dedicat al qual "treballarem durant les setmanes vinents" abans d'anunciar-lo "a la primavera". Entre altres coses, el Pla se centrarà en la diversificació d'activitats de muntanya i el turisme de quatre estacions, amb qüestions ambientals en general i tenint ben present la qüestió del canvi climàtic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny