Notícia

Les estacions andorranes demanen al Govern 19 milions

Fins ara només han rebut ingressos de l'esquiador resident a Andorra, del tot insuficient per sostenir-se

la portella,arcalis
Arcalís en una imatge de la setmana passada, durant la celebració del Trofeu Borrufa Autor/a: Arcalís
Les estacions d'esquí andorranes demanen 19 milions d'euros, segons publica avui el Diari d'Andorra. Grandvalira, Ordino Arcalís i Pal Arinsal consideren que és la quantitat mínima per cobrir el dèficit dels tres primers mesos de l’any.


Ski Andorra demana 19 milions d'euros en ajudes per al sector. Les estacions d'esquí es tornen inviables davant l'absència de turistes en els primers mesos de la temporada a causa de les restriccions imposades per Espanya i França. Per aquest motiu sol·liciten ajudes a el govern d'Andorra, segons publica avui en portada Diari d'Andorra.

La xifra sol·licitada és la quantia mínima necessària per cobrir el dèficit en què han incorregut les estacions en els tres primers mesos davant la disminució de visitants. Que només l'esquiador resident a Andorra pugui pujar a pistes fa que l'obertura sigui el tot inviable. Unes pistes que, recordem-ho, estan obertes parcialment des del 2 de gener.

Grandvalira, Ordino Arcalís i Pal Arinsal afronten els mesos que queden de temporada amb incertesa, i amb unes expectatives que no conviden a l'optimisme vista l'evolució de la pandèmia i les restriccions de mobilitat en els països veïns.

En cas que les ajudes no arribessin, o siguin molt inferiors a l'import total sol·licitat, es podria arribar a comprometre la viabilitat d'alguna de les estacions. El comú de la Massana va haver de injectar tres milions d'euros a la seva pròpia estació, Pal Arinsal (EMAP), perquè pogués fer front als problemes de liquiditat per falta d'ingressos suficients. Grau Roig i Arcalís han reduït l'horari d'obertura i tanquen les pistes a les dues des de dilluns per reduir despeses. Una mesura que és només un primer pas i que no exclou l'alternativa del tancament de les instal·lacions abans del final d'una temporada que en el sector ja gairebé es dona per perduda.

Finalment, el diari andorrà també explica que els imports s'enfilarien per sobre dels 40 milions si el Govern segueix els criteris que està aplicant França per atorgar ajuts a les estacions per la pandèmia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny