Notícia

Breu història de HEAD

52 anys d'història esportiva avalen Head com als pioners dins el món de la neu

HEAD
52 anys d'història esportiva avalen Head com als pioners dins el món de la neu Autor/a: HEAD
Howard Head, un enginyer aeronàutic graduat en Harward, va decidir deixar el seu treball com a dissenyador d'avions i dedicar-se a millorar els esquís de l'època. Aquell pas el va convertir en un dels millors esquiadors del seu temps i en el creador de la prestigiosa marca HEAD.


Devia ser entorn de l'any 1947 quan Howard Head, un enginyer aeronàutic graduat a Harvard, va decidir provar l'esquí per primera vegada i el que va experimentar no li va agradar. Es va sentir frustrat per la qualitat d'uns esquís fets de fusta, pesats i maldestres, el que va fer que el seu primer intent com principiant fos difícil.

Historia-Head-1

A partir d'aquella experiència va decidir desenvolupar uns esquís més lleugers i eficients que poguessin fer aquest esport de forma més fàcil per a tothom. Va deixar la seva feina i va dedicar tot el seu temps i energia al desenvolupament d'esquís, un treball que va mantenir gràcies als guanys que obtenia, ni més ni menys que, jugant al pòquer. La clau era traslladar els seus coneixements en el disseny d'avions als esquís, es referia a: millors materials, més lleugers i amb més aerodinàmica, els faria més fàcils de maniobrar i més competitius. "Si la fusta fos el millor material, encara estarien fent avions amb fusta", va dir.

Us expliquem la història de HEAD des dels seus començaments fins a l'actualitat. Som-hi?

De 1950 a 1969

El pioner Howard Head funda HEADSki Company INC. a Maryland, Estats Units, el 1950, una companyia de gran èxit. Així fabrica els primers esquís d'alumini del món d'on sorgeix el conegut logotip que simbolitza la punta d'un esquí amb un clau. De fet, ell mateix es converteix en un dels millors esquiadors del seu temps mentre els seus contrincants anomenen els seus esquís 'thecheater' (tramposos), per l'avantatjat dels seus materials i construcció. En un parell d'anys es converteix en el principal proveïdor d'esquís alpins als Estats Units i influeix en el disseny d'esquís de tot el món. La companyia més tard es diversifica en tenis i en altres esports de raqueta.

Historia-Head-0

De 1969 a 1979

El 1969 la producció d'esquís es trasllada a Kennelback, Àustria, on també es comencen a fabricar material de tenis amb tecnologia revolucionària de competició. En els seixanta s'inicien en el món del tenis, després de fabricar les primeres raquetes d'alumini, aconseguint introduir-les al US Open de 1969. El 1970 Howard Head ven la companyia a AMFAmericanMachineandFoundry Company Inc El 1975 Artur Ashe, un dels tenistes esponsoritzats per la marca, guanya Wimbledon. Per aquesta època el producte més notable de la signatura és la innovadora raqueta ArthurAshe, construïda de bresca d'alumini.

De 1979 a 1989

La segona dècada de HEAD a Kennelbach està marcada per alguns alts i baixos com per exemple dos canvis de propietat. El 1985 MinstarInc / Irvin Jacobs compra AMF abans que FreemanSpogli comprés el grup HTM A 1989. El 1988 l'espai disponible a l'àrea de Schindler en Kennelbach es queda petit i la producció de tenis es trasllada a Hörbranz.

head-historia-2

A partir de 1989 HEAD obté nombrosos èxits a la Copa del Món amb reconeguts atletes. Als anys 90PatrickOrtlieb, Rainer Zalzgeber i AndreasSchifferer destaquen com esquiadors realment reeixits. La nova fàbrica de tenis en Hörbranz compta amb un total de 9.600 m² i una capacitat de producció anual d'un milió de raquetes. El 1993, Àustria Tabak es fa càrrec del grup HTM.

Historia-head-3

L'any 1995 és un període d'inflexió per HEAD ja que l'empresari britànic JohanEliasch compra el grup HTM i es converteix en el president i CEO de la companyia. Eliasch resulta ser un àvid atleta i amb el seu lideratge, HEAD experimenta una millora en el coneixement de marca als mercats mundials d'esquí i tenis. El 1996 la marca llança el seu primer esquí carving i el 1998 es fabrica la primera raqueta de tennis de titani. De fet, la Ti.S6 segueix sent a dia d'avui una de les raquetes més innovadores.

De 1999 a 2009

Entre els anys 1999-2009 van estar marcats per molts èxits esportius. HannesTrinkl va guanyar l'or en el Downhill 2001 al campionat mundial de St. Anton. Hans Grugger i Marc Büchel van tenir dues victòries a Val Gardena en 2005.

historia-head-4

De 2009 a 2021

L'èxit d'HEAD continua. Els productes innovadors d'èxit internacional van atreure alguns dels atletes de més alt perfil de l'última dècada. Corredors com Bode Miller, Maria Riesch, LizzGörgl, DidierCuche, TedLigety, AnjaPärson, Anna Veith, LindseyVonn, Aksel Lund Svindal, KjetilJanrsud, WendyHoldener, Beat Feuz, ErickGuai, Matthias Mayer, AndreMyhrer, Alexis Pinturault, Tina Weirather, RagnhildMowinckel, CorinneSuter, Vincent Kriechmayr i molts altres confien en l'experiència i en els productes HEAD.

Historia-head-5

'Els límits hi són per ser superats' aquesta era la seva màxima. Amb aquesta idea Howard Head fonamentar les bases de la seva nova empresa, amb el compromís de no descansar fins a haver superat tots els límits coneguts en l'esport, especialment en l'esquí i en el tenis i sembla que ho va aconseguir.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny