Notícia

El Ripollès veu bé el confinament comarcal pel Pirineu però no per a tot Catalunya

Així ho ha valorat Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès

Joaquim Colomer
Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès Autor/a: ACN
El món local del Pirineu rep amb "insatisfacció" l'obertura comarcal i insisteix en mesures adaptades al territori. Demanen que els comerços no essencials puguin obrir en cap de setmana. En qualsevol cas, passar de confinament municipal a comarcal permetrà donar més activitat a la temporada d'esquí alpí i nòrdic.


vallter-snowboard
El confinament comarcal permetrà donar més activitat a les estacions d'esquí alpí i nòrdic (Foto: arxiu).

El món local del Pirineu ha rebut amb "insatisfacció" l'anunci del Govern de passar al confinament comarcal a partir de dilluns vinent. Si bé ho reclamaven des de feia setmanes, qüestionen que fer-ho a tot el país pugui anar bé per controlar la pandèmia. Insisteixen en mesures específiques per als indrets amb menys densitat de població, com ara poder obrir els comerços no essencials en cap de setmana. Ho han conegut oficialment en una reunió telemàtica amb representants de l'executiu però, un cop més, s'han queixat de saber-ho abans pels mitjans. "Aquesta no és la manera", lamentava el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, en declaracions a l'ACN.

Aire per a la temporada d'esquí alpí i nòrdic

El cert, però, és que el fet que el confinament passi a ser comarcal i no municipal permetrà reactivar, ni que sigui sensiblement, la temporada de neu. Tot i no ser la solució ideal el canvi permetrà donar certa activitat econòmica en alguns sectors del turisme d'hivern. Enytre altres qüestions s'obre la porta a recuperar la campanya d'esquí escolar a partir del 7 de febrer, una activitat que tot i no ser un gran motor, com a mínim pot ser un revulsiu per activar cert moviment en estacions d'alpí i nòrdic, escoles d'esquí, transport i lloguers de material. A més, les estacions podran incrementar el gruix de clients, que ara mateix queda limitat als residents en el mateix on se situa l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny