Notícia

La mitjana actual de 1.500 esquiadors/dia a Grandvalira fa el negoci inviable

El gran domini andorrà requereix un mínim de 6.000 esquiadors al dia per ser econòmicament sostenible

telecadira,Cubil,Grau Roig,grandvalira,cua
Cua al telecadira Cubil en una imatge d'arxiu. Per ser econòmicament viable l'estació necessita una mitjana de 6.000 esquiadors/dia Autor/a: Diaridelaneu.cat
Algunes estacions andorranes estan rebent una mitjana de 1.500 esquiadors diaris quan la mitjana del febrer passat eren prop de 20.000. Això les fa inviables econòmicament.


Les estacions d'esquí andorranes han vist com en aquesta temporada el nombre d'esquiadors a pistes és insuficient per a fer-les viables econòmicament. Les restriccions de mobilitat dels territoris veïns han obligat a fer que aquestes depenguin només dels esquiadors residents. Això ha fet que l'afluència a pistes no superi en cap cas la xifra dels 2.000 esquiadors/diaris entre les tres estacions, quan en un mes de febrer o gener d'una temporada normal s'arribaria amb certa facilitat als 20.000.

Les direccions de Grandvalira-Ensisa i Vallnord Pal-Arinsal han reconegut a "La Rotonda", espai de la ràdio televisióandorrana, que les pèrdues econòmiques són milionàries. El director de Granvalira-Ensisa, David Hidalgo, ha detallat que pel que fa a l'explotació les pèrdues són d'entre 20 i 25 milions d'euros, i ha remarcat que "si sumem les amortitzacions, arribem als 30 o 35 milions".

Hidalgo ha dit que la despesa bàsica a Grandvalira es cobreix amb un mínim de 6.000 esquiadors al dia i ara mateix en dies bons n'hi ha un màxim de 1.500 que, a més, gaudeixen de preus de forfet per sota del que costarien en una temporada normal.

A Vallnord Pal-Arinsal Josep Marticella ha anunciat que el 2021 comença generant pèrdues que se sumen als 3,5 milions de l'any passat. "Enguany el compliment de previsions no supera el 10%. Els ingressos del mes de gener a penes han arribat als 500.000 euros", ha explicat a la cadena pública andorrana.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny