Notícia

La pols sahariana cobreix el Pirineu

Per a la tarda-nit s'esperen nevades que tornaran a cobrir el Pirineu de blanc

pols saharaiana,webcam,teso dera mina
La pols sahariana cobreix el Pirineu. A la imatge Baqueira. Autor/a: Webcam
Ha arribat al Pirineu pols en suspensió procedent del Sàhara. Totes les webcams del Pirineu, vessant nord i sud, estan reflectint aquesta situació que també coneixem amb el nom de "neu rovellada".


Un matí més aviat trist meteorològicament parlant. Aquesta matinada ha arribat al Pirineu pols en suspensió procedent del Sàhara. La conseqüència de la precipitació acompanyada de pols es pot veure en el color del cel i especialment a la neu, creant un fenòmen que en algunes valls se'n diu "neu rovellada".

Avui l'ambient al cel és de boires o nuvolades de color menys gris o blavós, i tendeixen cap a una coloració més groguenca, fins i tot tirant a ocre o marronosa. Les pistes d'esquí també han vist canviar el color habitual de blanc per una capa de pols groguenca. Aquesta nova capa de pols marronosa que cobreix les pistes s'ha anat obrint i barrejant amb la neu blanca que hi ha sota aquesta nova coberta. El pas dels esquiadors han anat obrint amb les seves traçades la neu "sahariana" i ara es pot veure la neu blanca que hi ha a sota.

Per aquesta tarda-nit s'esperen nevades que tornaran a cobrir el Pirineu de blanc.

Vols saber més sobre la pols sahariana al Pirineu? Et convidem a llegir aquest article: Així afecta la pols sahariana a les estacions d’esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny