Notícia

Les estacions d'esquí de l'Alt Urgell i Andorra es beneficiaran de la unitat comarcal

Sant Joan de l'Erm i Tuixent La Vansa podran incrementar l'afluència d'esquiadors

esqui nordic,esqui de fons,tuixent la vansa
Les estacions d'esquí de l'Alt Urgell i Andorra es beneficiaran de la unitat comarcal Autor/a: Photoset
L'Alt Urgell i Andorra formaran una unitat comarcal a efectes de mobilitat a partir de dilluns. A la pràctica les estacions d'esquí alpí andorranes i les de nòrdic d'ambdòs territoris haurien de poder rebre esquiadors de tot l'Alt Urgell i Andorra a partir del 8 de febrer. Grandvalira i Vallnord es reuneixen aquest dilluns amb el Govern andorrà per planificar, si es rep l'autorització governamental, l'obertura de pistes als veïns de l'Alt Urgell.


Les adaptacions de les restriccions de mobilitat que entraran en vigor dilluns 8 de febrer inclouran la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l'Alt Urgell i Andorra, segons ha informat el Departament d'Interior. Dilluns, un cop finalitzat el confinament nocturn, entraran en vigor les noves restriccions de mobilitat autoritzades pel Procicat per la covid-19, que preveuen passar del tancament dels municipis al de les comarques. En aquest sentit, un cop fetes totes les comprovacions de la situació epidemiològica i l'estudi de la situació actual en ambdós territoris, s'ha decidit que la comarca de l'Alt Urgell i Andorra siguin considerades un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns.

Per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat entre l'Alt Urgell i Andorra i això pot beneficiar les estacions d'esquí dels dos territoris. Amb tot, les autoritats recorden que cal restringir la mobilitat al màxim i mantenir la màxima alerta pel que fa al compliment de les mesures d'autoprotecció davant la covid-19.

D'aquesta manera els veïns de l'Alt Urgell podrien visitar les estacions andorranes com Grandvalira o Vallnord, d'esquí alpí, o La Rabassa, de nòrdic, ja que les activitats esportives a l'aire lliure estan permeses. Segons informa la ràdio-televisió andorrana, els responsables de Grandvalira i Vallnord-Pal Arinsal es reuneixen aquest dilluns amb el Govern andorrà per rebre l'autorització governamental i, si finalment es dona, planificar l'obertura de pistes als veïns de l'Alt Urgell. Tot i així és de domini públic que des de fa força dies, en alguns aparcaments de les estacions d'esquí d'Andorra, s'hi poden veure vehicles amb matrícula espanyola.

A la vegada les estacions de nòrdic de Tuixent La Vansa i Sant Joan de l'Erm, les dues a l'Alt Urgell i amb 15 km de circuits marcats cadascuna, també haurien de podre veure incrementada l'afluència de visitants de la mateixa comarca i fins i tot d'Andorra, i és que fins ara es restringia la visita als veïns de La Vansa, Josa, Fòrnols i Tuixent, en el primer cas, i de Montferrer i Castellbó, en el cas de Sant Joan de l'Erm.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny