Notícia

Setmana de nevades a la vista

Les prediccions apunten a uns quants dies amb nevades intermitents però continuades

prediccio,skipass
Setmana de nevades a la vista Autor/a: Captura
No ens enganyem: des de principi de temporada, Filomena a banda, podem dir en veu alta i escrit en negreta que no ha estat una temporada de nevades importants. Sí, "s'ha anat fent" que dirien alguns, però res de generositat. Però l'estadística mai falla, i el que no ha nevat pel davant és perquè, molt possiblement, ho acaba fent pel darrere. Venen dies de neu!


masella-20210111-telecadira-tgv.jpg
Una imatge del telecadira TGV de Masella després del Filomena.  (Foto: Masella).

Bones notícies per a tots. Les prediccions apunten a uns quants dies seguits de neu. De moment per aquest dimarts tindrem precipitacions que seran de neu entorn dels 1.400 metres i baixant amb el pas de les hores, més generoses al vessant sud que al nord, però en cap cas superaran els 5 o 10 cm de gruix acumulat. Ambient fred.

Dimecres torna la neu però amb cotes més baixes i amb precipitacions una mica més generoses al Pirineu occidental i central. Cota de neu al voltant dels 1.300 metres, amb gruixos que en cotes altes del Pirineu central podrien apropar-se als 20 cm. Dijous hi haurà certa calma, així que podria ser un bon dia per gaudir de la neu a pistes.

Divendres torna la neu i sembla que ho faria amb més ganes al vessant nord, amb gruixos de neu que es podrien situar en els 20 cm de neu fresca en cotes per damunt dels 1.500 metres. De cara al cap de setmana hi hauria certa estabilitat. El més interessant arribaria entre dilluns i dijous de la setmana vinent, quan es preveu el pas de diversos fronts d'origen Atlàntic i que fan preveure, segons el model consultat, nevades generoses al vessant nord de la serralada. Ho anirem seguint al detall, però era evident que tard o d'hora la neu amb ganes hauria d'arribar. Encreuem els dits...

Plànol de gruixos de neu d'Skipass
 
El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny