Notícia

Gairebé 3.000 signatures contra el forfet 'Skimo' d'Andorra

La campanya es va iniciar el 4 de gener i va finalitzar ahir 12 de febrer

Dos practicants d'esquí de muntanya. Imatge d'arxiu.
Dos practicants d'esquí de muntanya. Imatge d'arxiu.
Quan el passat mes de novembre saltava la notícia que a Andorra també s'instaurava un forfet per a l'esquí de muntanya, anomenat 'forfet Natura', en paral·lel s'organitzava una campanya en contra de la seva implementació. Ahir aquesta campanya va finalitzar ahir amb gairebé 3.000 signatures.


circuit-skimo-serra-alpify

La campanya de recollida de signatures contra el forfet 'natura' d'Andorra, iniciada el 4 de gener passat, es va tancar ahir divendres arribant a gairebé 3.000 signatures. Així doncs, l'intent del Govern andorrà per aprovar el reglament per a la pràctica de diferents d'esports de neu dins les pistes d'alpí, amb especial atenció a l'esquí de muntanya o skimo, s'ha anat trobant amb diferents contratemps i campanyes populars via "online" en contra.

Les signatures contra aquest forfet anomenat Natura, que a la pràctica ve a saber en bona part un forfet per a l'ús dels circuits d'esquí de muntanya dins les estacions d'alpí, s'ha fet a través d’una plataforma de campanyes en línia. Ahir les signatures es van entregar al Govern, segons informa avui l'edició digital d'El Periòdic d'Andorra.

Quin ús preveia el Forfet Natura?

El Forfet Natura servia per a la pràctica de diferents esports de neu dins els dominis esquiables. Per exemple, incloïa activitats com ara esquí de muntanya i les raquetes de neu. El preu que s'havia previst pera tota la temporada era d'uns 150 euros i serviria per a totes les estacions, ja que arribaria sota el paraigua d'Ski Andorra.

En paral·lel s'havia aprovat un reglament segons el qual, per exemple, els esquiadors 'skimo' s'havien d'adaptar als itineraris, als horaris marcats per les empreses explotadores. La pujada, si es feia per dins una pista d'esquí alpí, s'havia de fer anant pel costat dret. En cas de fer-ho en grup, la pujada seria en fila índia. Quedava prohibit portar gos.

A la pràctica havia de ser un forfet "skimo" similar al que va crear el Grup FGC per a les seves estacions al Pirineu català.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny