Notícia

Primeres valoracions de l'arrencada del programa Esport Blanc Escolar

La campanya "esquí escolar" beneficiarà 1.700 alumnes de 3r i 4t de Primària de 44 centres educatius

vallter,esqui,escolar
El programa Esport Blanc Escolar posa en marxa a 1.700 alumnes Autor/a: FCEH
El projecte de promoció escolar impulsat pel CCE i el Departament d’Ensenyament, amb la coordinació de la FCEH, i de la mà dels Consells Esportius de les 9 comarques del Pirineu, finalment ha pogut engegar amb la participació de 44 escoles de les comarques pirinenques. Amb la filosofia i estructura dels darrers anys, l’única diferència la marca el protocol Covid-19 que segueixen tots els participants.


Autobusos arribant a les estacions, desenes de nens i nenes calçant-se les botes, primers contactes amb la neu, algunes caigudes sense conseqüències… Senyals que indiquen que el programa Esport Blanc Escolar (EBE), una temporada més, s’ha pogut posar en marxa.

Enguany, més tard del normal a causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19, que també provoca que els centres educatius participants hagin de prendre una sèrie de mesures a l’hora de dur a terme l’activitat a l’estació d’esquí: gel, mascareta (només es pot treure quan s’està desenvolupant l’activitat física) i desinfecció del material.

Amb tot, la satisfacció de les institucions impulsores de l’EBE, així com dels centres educatius i, evidentment, dels alumnes, s’ha pogut palpar en la primera setmana de programa, on han trepitjat la neu uns 1.200 alumnes de 22 escoles. Tanmateix, les estacions d’esquí i escoles d’esquí també han col·laborat per poder rebre a tots els alumnes, tot i les dificultats evidents existents aquesta temporada.
 
Les reaccions


“Tot i que cada dia hem d’anar superant imprevistos, cada agent involucrat en la gestió del programa posa el seu granet de sorra per sumar entre tots i aconseguir que l’alumnat surti de l’aula amb seguretat. I, sobretot, per aconseguir recuperar l’Educació Física a la neu”, assenyala el responsable de promoció escolar de la FCEH, Joel Ribalta.

En el conjunt del Pirineu català, l’EBE beneficiarà a pràcticament 1.700 alumnes de 3r i 4t de Primària de 44 centres educatius de les comarques de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d’Aran.  

Després d’unes setmanes d’espera i de converses entre les institucions, finalment el programa ha pogut engegar motors amb les màximes garanties de seguretat, un cop s’han permès els desplaçaments fora de la comarca per realitzar activitats docents, sempre que no impliquin pernoctació i es garanteixin els grups estables de convivència.

Moments complicats que, sens dubte, s’han vist compensats amb les cares d’il·lusió dels nens i nenes que ja hi han pres part d’alguna sessió d’esquí alpí, esquí de fons o snowboard. De moment, estacions com Tuixent-La Vansa, Guils Fontanera, Masella, Port del Comte i Vall de Núria ja ho han fet possible, a l’espera que la resta s’hi uneixin els pròxims dies.

“Som conscients que estem davant d’un curs escolar realment molt incert, però esperem poder acabar el que ens queda de programa amb la màxima normalitat i seguretat. Al mateix temps, ja anem preparant el curs 2021-2022, que tots esperem que sigui ben diferent”, afegeix Ribalta.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny