Notícia

Neu amb pols del Sàhara per dilluns

La nevada serà en cotes superiors als 1900 metres i podrà portar pols del Sàhara

prediccio,model,skipass
La nevada serà en cotes superiors als 1900 metres i podrà portar pols del Sàhara Autor/a: Captura de pantalla
Ve neu per dilluns, però no serà massa blanca, ni amb excessiva generositat, ni en les cotes que tocaria en un mes de febrer "nornal". Així ho indiquen els models de predicció.


Doncs sí, tot els models de predicció apunten a una nova nevada per dilluns que vindrà acompanyada, gairebé amb tota seguretat, per pols del Sàhara. Així doncs la nevada que s'espera a partir de diumenge nit, i especialment per dilluns, no serà massa blanca. Ni amb massa generositat en gruixos. I pitjor encara, tampoc ho farà en les cotes que tocaria en un mes de febrer. Així ho indiquen els models de predicció.

Demà diumenge els núvols guanyaran espai al llarg del dia i cap al tard podrien arribar les primeres precipitacions, carregades de pols del Sàhara. I alguns models apunten a que la pols podria arribar en quantitats superiors al passat episodi del 6 de febrer. 

Dilluns les precipitacions de neu al Pirineu poden arribar a acumular gruixos de neu de fins a 20 o 25 cm, especialment al vessant sud i Prepirineu, però seran de neu en cotes a partir dels 1.900 metres. Vent fort als cims del Pirineu que aniran a la baixa a partir de dilluns tarda.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass
 
El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny