Notícia

Una bona eina per parlar de l'esquí en català i amb propietat

La terminologia del material d'esquí alpí, ara en format interactiu amb la infografia impulsada per la FCEH i TERMCAT

infografia,-fceh,termcat,material_esqui
La terminologia del material d'esquí alpí, ara en format interactiu amb la infografia impulsada per la FCEH i TERMCAT Autor/a: FCEH - TERMCAT
La FCEH i el TERMCAT llencen una infografia interactiva que permet consultar els noms i les definicions de 26 termes relacionats amb els esquís, les botes i les fixacions d'esquí alpí. Una eina que ajuda a parlar amb propietat i contribueix a l'ús de la llengua catalana. 


Patí, decantador, escarpí o talonera. Són alguns dels termes, en la seva forma correcta en català, que apareixen a la nova infografia interactiva creada arran de la col·laboració entre la FCEH i el Centre de Terminologia de la Llengua Catalana (TERMCAT). La infografia, que ja es pot consultar a la pàgina web del TERMCAT, difon els noms i les definicions dels principals components dels esquís, les botes i les fixacions de l’esquí alpí.

Aquells usuaris que consultin la infografia podran veure, per una banda, el llistat dels termes que es destaquen, degudament numerats. I, just al costat, la imatge dels esquís, les botes i les fixacions amb els números dels termes corresponents. A més, clicant els números de la imatge o els elements de la llista, l’usuari podrà llegir la informació completa dels termes.
Així doncs, qui consulti la infografia podrà saber a quina part de l’esquí correspon la sola, o a quina part de la bota es troben l’esperó o l’ajustador de sivella, per citar alguns exemples.

Les definicions dels termes també es poden trobar al Diccionari general de l’esport del TERMCAT, recentment actualitzat i disponible per consultar en línia a la seva pàgina web.
 
Parlar amb propietat

Amb aquesta iniciativa, ambdues parts busquen contribuir a la difusió i utilització popular de les formes catalanes més adequades dels termes, així com augmentar el coneixement del material d’esquí alpí. Una manera diferent d’aprendre a parlar millor la nostra llengua, ja sigui des del sofà de casa o des d’una estació d’esquí.

Aquesta infografia se suma al conjunt de materials gràfics i interactius que el TERMCAT ofereix a la seva pàgina web, en total prop d’un centenar de formats en àmbits que van de l’esport a l’economia, passant pel medi ambient, la salut i la tecnologia, entre altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny