Notícia

Arcalís es vesteix de blanc per rebre la 2a prova del circuit FWT

La nevada del dimarts deixa de nou les muntanyes blanques


La temporada de neu 2020-21 deurà passar a la història no només per la Covid-19, sinó que també ho deurà fer per la insistència amb què la pols del desert del Sàhara ens està visitant. Ahir, però, Arcalís es va tornar a vestir de blanc en les seves cotes altes per rebre la segona etapa del FWT, i ho va fer oportunament, just després d'haver rebut 48 hores abans una important precipitació de neu que venia acompanyada amb pols sahariana.


iaridelaneu-arcalis
Al peu del port del Rat ahir dimecres (Foto: DDLN).

No està sent una temporada fàcil la 2020-21. A més dels problemes generats per la pandèmia de la Covid-19, amb els conseqüents condicionants i limitacions que genera al món de la neu, enguany també cal comptar amb la insistència amb què la pols del desert del Sàhara ens està visitant. Aquest no és un fet estrany ni excepcional, però la intensitat i la càrrega amb què ho ha fet en l'episodi del 6 de febrer i el més recent, del 22 de febrer, sí que ho fa especialment notori. Dues descarregades en ple febrer i en 15 dies de diferència! (Potser us interessa llegir aquest article: Així afecta la pols sahariana a les estacions d’esquí.)

Tot i això, ahir, Arcalís es va tornar a vestir de blanc en les seves cotes més altes per rebre la segona etapa del FWT, i ho va fer oportunament, just després d'haver rebut 48 hores abans una important precipitació de neu que venia acompanyada amb pols sahariana. La jornada va venir marcada per la meteorologia primaveral, amb sol i temperatures agradables, que va acompanyar la competició i el poc públic que ho va poder seguir en directe. Només el vent fort en els cims i crestes més exposades de la carena divisòria entre els vessants andorrà i occità del Pirineu va fer témer amb problemes per activar la competició. Ja se sap, el vent fort és un impediment important per desenvolupar la feina amb garanties a drons i helicòpter, dues eines imprescindibles per captar l'espectacularitat d'una prova del FWT.

La competició

La prova celebrada ahir a Arcalís era la que en condicions normals s'hauria celebrat a Hakuba, al Japó. La cancel·lació d'aquesta prova al Japó a causa de les restriccions de la COVID-19, va fer que l'organització optés per celebrar-la a Arcalís, i així van anar les coses al Port del Rat, el sector de la Coma de l'estació d'Ordino per a celebrar la competició.
 
Ben poquet públic en va poder gaudir en directe, i és que les restriccions de mobilitat van propiciar una jornada amb força menys ambient del què en altres ocasions hi hem pogut veure. 

Vídeo del FWT d'ahir dimecres (veure vídeo).
Vídeo ambient a pistes ahir a Arcalís (veure vídeo).

Snowboard dones

Marion Haerty (FRA-1a Posició) ha repetit la seva victòria de la setmana passada gràcies a una altra actuació estel·lar, en què ha triat una línia tècnica en la secció alta, de la qual ha sortit amb un enorme vol. La resta de la seva ronda ha estat plena d'aeris que ha encadenat amb molta fluïdesa.

Katie Anderson (CAN-2a Posició) ha pres la sortida de manera explosiva per atacar una línia molt exposada, executada amb màxim control, buscant la màxima pendent i marcant-se petits aeris. Erika Vikander (USA-3a Posició) ha aconseguit traçar una línia fluida encadenant uns bons girs d'alta muntanya a la zona alta de major pendent, i que ha combinat amb diversos aeris al llarg de la ronda per acabar amb un method-grab.

Rànquing Absolut en la Categoria Snowboard Dones:
1.- Marion Haerty (FRA) – 20 000
2.-Katie Anderson (CAN) – 14 400 (igual)
2.- Erika Vikander (USA) – 14 400 (igual)

Arcalis-FWT-Podi-snowboard-dones

Podi dones en snowboard

Snowboard homes

El rookie, Blake Moller (USA- Posició), ha pujat avui un esglaó més del pòdium gràcies al seu potent desplegament de surf de neu. Després de prendre la sortida de l'ollie, amb molta seguretat, s'ha marcat un backside-360 a la part pendent, abans d'executar una secció intermèdia ultratècnica, en què ha combinat un 180 amb doble drop i un 180 en el medi, completant la seva línia guanyadora amb un aeri enorme.

SammyLuebke (USA-2a Posició) ha arrencat amb agressivitat, volant cap a la canal de la part superior amb velocitat, per realitzar una línia amb la fluïdesa que el caracteritza i acabar-la amb un 360 sòlid. Victor De LeRue (FRA-3a Posició) ha aconseguit el seu primer podi de la temporada començant la seva ronda amb un backside-360, seguit d'un veloç drop doble a la secció intermèdia i un aeri gegant per finalitzar.

Rànquing Absolut en la Categoria Snowboard Homes:
1.-Blake Moller (USA) - 18 000
2.-CodyBramwell (GBR) - 12.095
3.-Victor De LeRue (FRA) - 11.520

Arcalis-FWT-Podi-snowboard-homes
Podi homes en snowboard

Esquí homes

AndrewPollard (USA-1a Posició) ha arrencat la seva línia com una autèntica bèstia, per obtenir la seva primera victòria en el FWT. Ha sortit volant del portilló, directe a un 360 gegantí, i no ha tret el peu de l'accelerador fins arribar a la meta. A la part intermèdia ha executat un doble vol molt ràpid des del qual ha fluït cap a un aeri descomunal a gran velocitat.

KristoferTurdell (SWE-2a Posició) ha tornat al pòdium amb un impressionant desplegament de tècnica de freeride, començant amb un relaxat backflip en una zona molt exposada, seguit de diversos vols molt tècnics i veloços, per acabar amb un espectacle d'aeris.

ReineBarkered (SWE-3a Posició) avui ha demostrat la seva experiència amb un enorme backflip i una línia veloç i tècnica, en què ha inclòs un aeri enorme que li ha valgut el tercer esglaó de pòdium.

Rànquing Absolut en la Categoria Esquí Homes:
1.-MaëlOllivier (FRA) - 16.600
2.-AndrewPollard (USA) - 14.760
3.-ReineBarkered (SWE) - 13.040

Arcalis-FWT-Podi-esqui-homes

Podi homes en esquí

Esquí dones

ElisabethGerritzen (SUI-1a Posició) ha impressionat als jutges amb un enfocament molt creatiu en la seva línia. La seguretat que ha demostrat en la part pendent, l'enorme 360 ​​en terreny molt exposat, i els múltiples aeris al llarg de tota la seva ronda, l'han portat a la victòria.

JulietteWillmann (FRA-2a Posició) ha pujat per segona vegada consecutiva al segon esglaó a Andorra després de desplegar un gran talent freerider. Una línia agressiva, molt pròxima de la màxima pendent, amb una veloç entrada a la canal de la part superior, seguida d'un doble salt a mitjan muntanya.

TracyChubb (USA-3a Posició) ha encadenat uns quants girs d'alta muntanya al couloir de la part superior, per marcar-diversos aeris en la resta de la muntanya i acabar amb una línia recta en una cadena compromesa.

Rànquing Absolut en la Categoria Esquí Dones:
1.-JulietteWillmann (FRA) - 16 000
2.-ElisabethGerritzen (SUI) - 12 620 (igual)
2.-HedvigWessel (NOR) - 12 620 (igual)

Arcalis-FWT-Podi-esqui-dones

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny