Notícia

Millors accessos per arribar a Tuixent La Vansa i Port del Comte

Han començat les obres de la carretera C-462 que uneix La Seu d'Urgell amb la vall de la Vansa i Tuixent

retol,carretera,c_462,tuixent,la_vansa
Millors accessos per arribar a Tuixent La Vansa Autor/a: Diaridelaneu.cat
Territori millorarà les comunicacions terrestres amb el Berguedà i el Solsonès a través de la vall de la Vansa i Tuixent. Recta final de les obres del túnel de Tresponts, a la C-14, que podria entrar en servei d'aquí a un parell de mesos.


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha compromès amb els alcaldes dels municipis de la vall de la Vansa a millorar les comunicacions terrestres que connecten la zona amb el Berguedà i el Solsonès. Així ho ha dit aquest divendres després de visitar la primera fase de les obres de la carretera C-462 que enllaça la Seu d'Urgell amb Josa i Tuixén, que estarà enllestida aquest estiu. Concretament, es tracta d'un tram de quinze quilòmetres entre la cruïlla del nucli d'Ortedó i el d'Adraén. Pel que fa als treballs de construcció del túnel de Tresponts, a la C-14, Calvet ha apuntat que la infraestructura està pràcticament acabada i que en dos mesos es faran les instal·lacions internes que permetran la seva posada en servei.

La primera fase de les obres de millora de la carretera C-462 suposa una inversió de 3,6 milions d'euros i està previst que els treballs es reprenguin durant el mes de març, tenint en compte que les condicions meteorològiques dels mesos d'hivern gairebé impossibiliten la seva execució. Un cop enllestits, la segona fase que arriba fins al nucli de Tuixent, que consta d'uns vint quilòmetres i un pressupost de més de tres milions d'euros, es durà a terme durant l'any que ve.

Calvet ha explicat que un cop completada aquesta actuació, en projectes futurs es contemplarà la continuïtat de la millora de la mateixa carretera en el tram que arriba al Coll de Port, a prop del límit entre les comarques de l'Alt Urgell i el Solsonès. El mateix es vol dur a terme a la C-563 que va cap al nucli de Josa i que també connecta amb el Berguedà, així com també a l'LV-4008 entre la cruïlla d'Ortedó, al municipi d'Alàs i Cerc (Alt Urgell) i la Seu d'Urgell. La idea, segons el conseller, és que "tots aquests eixos formin part d'una malla que generi més oportunitats al territori".

Pel que fa a les obres de Tresponts, a la carretera C-14, ha explicat que ja s'està desmuntant la màquina que ha fet la volta del túnel i que en les pròximes setmanes es duran a terme les instal·lacions internes que requereix la infraestructura. En aquest sentit, ha detallat que aquests treballs es poden allargar un parell de mesos i que, posteriorment, ja serà possible posar en servei aquest nou tram de la via. A més, ha destacat la importància d'aquesta actuació, que ha comportat una inversió de 35,4 milions d'euros i suposarà passar d'una calçada de set a deu metres d'ample i guanyar en seguretat i comoditat.

D'altra banda, el conseller de Territori també ha valorat la importància del conveni subscrit amb el govern d'Andorra respecte a la promoció de l'aeroport de la Seu. Així, ha explicat que en el moment de signar la renovació, a finals de l'any passat, ja hi havia converses i contactes amb empreses interessades en operar a la infraestructura. Sobre aquesta possibilitat, ha evitat entrar en detalls i ha dit que l'acord entre tots dos països permet vehicular els projectes que es vulguin tirar endavant.

Calvet ha aprofitat la seva visita a l'Alt Urgell per conèixer el projecte de transició energètica que impulsa l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. D'aquesta manera, ha destacat la seva aposta per equipar amb panells fotovoltaics diverses de les seves instal·lacions municipals i ha assegurat que "La Seu marca camí" a la resta de Catalunya en l àmbit de la producció d'electricitat amb fonts renovables. El conseller ha detallat que amb una inversió d'un milió d'euros es generaran fins a 750 kilowatts, el que implica un estalvi de més de 350 tones de diòxid de carboni.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny