Notícia

Comença a fer aigües el confinament comarcal?

El Govern ha admès que s'han constatat entrades i sortides de gent de fora a la Val d'Aran

aran,N-230
Imatge d'arxiu de la carretera N-230 Autor/a: ACN
El Govern català admet que hi ha desplaçaments de gent de fora a la Val d'Aran i fa una crida a complir les restriccions. La consellera Vergés recorda que hi ha confinament comarcal i alerta del risc perquè les dades de contagis són superiors. Mentrestant, en determinades xarxes socials de la Val d'Aran, la recomanació de la Consellera fent una crida a respectar les restriccions de mobilitat de divendres passat, han generat reaccions pel retard amb què arriben.


El Govern ha admès que s'han constatat entrades i sortides de gent de fora a la Val d'Aran malgrat el confinament comarcal. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que això no només passa al cap de setmana sinó que és durant tota la setmana i ha fet una crida a respectar les restriccions perquè la Val té un "risc superior" pel que fa als índex de contagis de covid-19. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que a banda del control policial d'entrada i sortida de l'Aran, cal que la ciutadania tingui clar que hi ha el mateix confinament que a la resta de comarques de Catalunya i que s'ha de complir per no posar en risc ni la salut dels de fora ni la dels de dins.

Vergés ha explicat que han demanat la "implicació conjunta" en les mesures que estan en vigència per tal de solucionar la situació que s'està donant a la Val d'Aran amb la constància que hi ha entrades i sortides de gent de fora la comarca. Això no obstant, no s'ha concretat si es reforçaran els controls policials d'entrada i sortida de la Val al seu accés pel túnel de Vielha. En aquest sentit, el comissari Joan Carles Molinero, ha assenyalat que els controls continuaran sent "dinàmics" com fins ara però no ha parlat de cap reforç.

Vergés ha assenyalat també que s'ha elaborat tot un programa treballat amb les autoritats de salut pública, el Conselh Generau d'Aran i les autoritats araneses de salut, per desplegar agents comunitaris que facin complir les mesures. Ha dit que és una part "imprescindible" pel control a tots els nivells, sobretot als instituts, on hi pot haver hagut alguns brots.  Ahir, però, hores després d’aquestes declaracions, els Mossos d’Esquadra van establir un control a l’N-230 al seu pas per Vilaller, on van demanar documentació a tots els conductors que circulaven en direcció a Aran.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots