Notícia

Majoria d'esquiadors entre els denunciats el passat cap de setmana a l'Aran

La síndica d'Aran ha reclamat més controls de mobilitat per evitar accedir a l'Aran sense motiu justificat

control,mossos esquadra,Aran
Majoria d'esquiadors entre els denunciats el passat cap de setmana a l'Aran. Control de Mossos de Trànsit ahir dimarts al Baish Aran. Autor/a: ACN
Controls policials ahir dimarts a la frontera per evitar el pas de ciutadans francesos a l'Aran. La majoria de conductors argumentaven visitar la vall per fer compres. En canvi, la majoria dels vehicles que entraven a l'Aran el passat cap de setmana era per anar a esquiar o a les segones residències. Les multes més habituals per saltar-se el confinament comarcal són d'entre 300 i 600 euros.


Els Mossos d'Esquadra han instal•lat aquest dimarts un control policial de mobilitat a escassos 400 metres de la frontera amb França, a l'Aran. L'objectiu del dispositiu era impedir el pas de ciutadans francesos a la Val d'Aran, sense un justificat que acrediti el desplaçament. La majoria de conductors que han aturat els agents han argumentat anar a Les o Bossòst a comprar. Com que no era una causa justificada els han obligat a girar i retornar cap a França.

Majoria d'esquiadors entre els denunciats

El cap de setmana els mossos van fer un ampli dispositiu a l'N-230 i a la C-28 per accedir a l'Aran. Durant aquests tres dies de controls es van posar 188 denuncies. Tot plegat per l'elevat nombre de casos de covid-19 a la Val d'Aran, la comarca de Catalunya amb més risc.

Les multes més habituals per saltar-se el confinament comarcal són d'entre 300 i 600 euros. La majoria de persones que es volia desplaçar a l'Aran entre divendres 26 i diumenge 28, sense motiu justificat era per anar a esquiar o a les segones residències. Per contra, la majoria de conductors que han aturat aquest dimarts a tocar de la frontera amb França era persones que volien anar a comprar o a passar el dia a l'Aran.

La síndica d'Aran, Maria Vergés, va reclamar dilluns més controls de mobilitat per evitar que ningú pugui accedir o sortir de l'Aran sense motiu justificat. Vergés va dir que no n'hi ha prou amb controls de cap de setmana i va demanar que es realitzin durant tots els dies de la setmana. La Val d'Aran té el risc de rebrot de la covid-19 més alt de Catalunya, superant els 2.000 punts.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny