Notícia

Objectiu Setmana Santa. Salvar el darrer 'cartutx' de la temporada de neu

El Pirineu vol saber abans del 19 de març quines mesures estaran vigents per al darrer tram de la temporada de neu

neu primavera,neu granissada
Setmana Santa, el darrer 'cartutx' per a la temporada de neu Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pirineu demana al Govern conèixer abans del 19 de març quines mesures estaran vigents durant la Setmana Santa. Diversos electes del món local volen l'obertura progressiva de la restauració al vespre, començant pels caps de setmana.


masella-1-maig-2019-esquiadors-banyador-teleesqui-primaveraLa primavera continua sent una bona època per l'esquí alpí (Foto: arxiu Masella).

Diversos electes del món local del Pirineu han acordat demanar al Govern conèixer abans del 19 de març quines mesures estaran vigents durant la Setmana Santa. Argumenten que les empreses i autònoms necessiten saber amb "suficient antelació" quines seran aquestes mesures per poder planificar-se. Pel que fa a l'obertura de l'hostaleria i la restauració, plantegen una "obertura progressiva" en la franja de vespre per a servir sopars, començant pels divendres, dissabtes i diumenges. Els territoris transfronterers demanen "permetre la mobilitat" en una franja de 30 quilòmetres.

Durant la reunió telemàtica, han continuat insistint en la necessitat d'una convocatòria extraordinària d'ajuts per al Pirineu, per pal·liar les conseqüències de les restriccions durant la temporada turística d'hivern, que han afectat greument molts sectors d'activitat econòmica de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. I és que a banda del sector turístic, per al sector dels esports d'hivern la Setmana Santa esdevindrà el darrer 'cartutx' per a pal·liar, ni que sigui una mica, els resultats d'una temporada de neu que està sent ruïnosa.

Esquí alpí i de fons dins al 5 d'abril al Pirineu de Lleida

El cas és que les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida confien en una bona afluència d'esquiadors durant la Setmana Santa abans de cloure la temporada. La majoria de complexos hivernals de la demarcació podrien tancar el 5 d'abril, abaixant d'aquesta manera el teló d'una campanya que podria registrar només un 30 o 35% d'esquiadors respecte a la de 2019-2020.

Si les condicions de neu acompanyen, les estacions d'esquí alpí de Lleida es mantindran obertes fins a Setmana Santa (del 28 de març al 4 d'abril), i confien rebre una bona afluència d'usuaris si les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia no ho impedeixen. Baqueira Beret, Boí Taüll, Port Ainé i Espot ja han palesat la intenció de finalitzar l'activitat en aquesta data.

Esquí de fons per aquest cap de setmana 6 i 7 de març

Es mantenen obertes les estacions d'esquí nòrdic de Tavascan, Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l'Erm (aquesta darrera exclusivament per a usos turístics), amb 33 quilòmetres de pistes obertes i gruixos de 15 a 130 cm.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny