Notícia

Així ha anat el Trofeu Betula

Celebrat a Port Ainé aquest passat cap de setmana

trofeu,betula,port Aine,salt
Imatges del Trofeu Betula celebrat aquest cap de setmana a Port Ainé Autor/a: FCEH - Felipe Valladares
Èxit organitzatiu de l'AEP, la FCEH i la RFEDI en el Trofeu Betula, competició de freestyle snowboard i freestyle esquí celebrada aquest cap de setmana a Port Ainé i puntuable en el calendari FIS. El circuit va comptar amb diverses seccions ideals per demostrar les acrobàcies dels participants. 


trofeu-betula-port-aine-salt-fae

Èxit organitzatiu de l'AEP, la FCEH i la RFEDI en el Trofeu Betula, competició de freestyle snowboard i freestyle esquí celebrada aquest cap de setmana a Port Ainé i puntuable en el calendari FIS. El circuit va comptar amb diverses seccions ideals per demostrar les acrobàcies dels participants. 

Ni l’amenaça permanent d’un cel encapotat i un ambient fred va desdibuixar el desenvolupament d’una nova edició del Trofeu Betula FIS de freestyle snowboard i freestyle esquí, que va tenir lloc el 6 i 7 de març a l’estació de Port Ainé.

Amb l’esforç organitzatiu del club local AEPallars, així com de la RFEDI i la FCEH, i la imprescindible col·laboració de l’estació de Port Ainé, la competició es va poder celebrar amb èxit i seguint les mesures de seguretat establertes per la Covid-19. La prova formava part del calendari de la FIS, de manera que també va comptar amb participants andorrans, portuguesos i argentins. 

En la jornada de dissabte, els esportistes ja van demostrar les seves habilitats en un circuit fet a mida, amb dues seccions  de salt i dues de jibbing. En freestyle esquí, Maria Lucas (MAC) es va proclamar campiona ambdós dies de competició, el mateix guió firmat per Andreu Moreno (Club Esquí Solsona) en categoria masculina. En la jornada inaugural, Moreno va superar a Paul Oiartzabal i l’andorrà Jan Ebri, mentre que diumenge va compartir podi amb l’andorrà Henry O’Meara i, altre cop, Paul Oiartzabal.

Respecte a la modalitat de freestyle snowboard, el primer dia de competició va tenir el protagonisme de dues riders de l’equip de tecnificació de la FCEH. Andrea Seijas (CSFC) va ser la vencedora de la prova amb un marge estret de punts respecte a la seva companya de club, Aroa Da Silva, segona classificada. Va completar el podi la portuguesa Ana Almeida. L’endemà, Aroa Da Silva va aconseguir sumar la victòria que se li havia escapat el dia anterior, amb Nerea Fernández, segona, i Leyre Pérez, tercera.

En homes, el rider català Edgar Forner (CSFC) va ser el millor dels participants el dissabte, seguit del portuguès Ricardo Rita i de Martxelo Urruzola (CAEI). El diumenge, la victòria se la va endur Francho Lasierra, seguit d’Edgar Forner i de l’argentí Tomas Gioia.
 
Resultats (Freestyle Esquí)
Resultats (Freestyle Snowboard)

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Un consell: que quan facin el salt no tanquin els ulls''
Eduard Terricabres, en 'Terri' Cap de salts a la Llosa del Cavall

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots