Notícia

El confinament comarcal ja veu el final del túnel

Budó diu que "tot apunta" que el confinament comarcal s'aixecarà "ben aviat"

peatge,boca nord,tunel del cadi,accessos,C-16
El confinament comarcal ja veu el final del túnel Autor/a: Diaridelaneu.cat
Budó diu que "tot apunta" que el confinament comarcal s'aixecarà "ben aviat". La portaveu obre la porta a sortir i entrar de Catalunya per visitar familiars en Setmana Santa.


La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que "tot apunta" que el confinament perimetral comarcal "s'aixecarà ben aviat", sempre que les dades epidemiològiques no canviïn la tendència que tenen darrerament. Així, el pla per a la Setmana Santa –que es podria tancar aquesta mateixa setmana- permetria la mobilitat interna dins de Catalunya amb una certa llibertat. A més, tal com va passar per Nadal, la portaveu assegura que s'està estudiant que es pugui entrar i sortir de Catalunya "per visitar familiars i gent propera" malgrat tenir el perímetre territorial de país tancat.

"Si les dades són com les dels darrers dies, ben aviat podrem començar a revertir el confinament comarcal i els temes de mobilitat". Així de confiada s'ha mostrat Budó en parlar dels canvis en les restriccions que el Govern prepara a pocs dies de la Setmana Santa. Tot i aquesta bona predisposició a deixar només actiu el perímetre català, Budó tampoc dona res per fet fins que "les autoritats sanitàries recomanin" aixecar aquestes mesures. "Tot apunta que les dades ho permetran, esperem, sembla que tenim la cadena de contagis controlada, i podrem fer passos endavant i un és aquest, permetent moure's per dins de Catalunya", ha comentat en roda de premsa, després de la reunió del Consell Executiu.

A més, ha obert la porta a que la gent pugui entrar i sortir de Catalunya també sempre que sigui "per a visitar familiars i persones properes", com ja es va permetre durant els dies més assenyalats de Nadal. "Està sobre la taula, s'ha d'estudiar", ha matisat, deixant clar així que la mesura no era definitiva. I és que Budó ha marcat prudència en reiterar que "en funció de les dades epidemiològiques hi haurà una mobilitat o altra" durant aquesta propera Setmana Santa. Amb tot, entre dimecres i divendres s'ha de tancar la nova resolució del Procicat que entrarà en vigor dilluns i s'haurà de veure si la relaxació de les mesures s'aplica ja la setmana vinent o la següent. "Entenem que aixecar el confinament comarcal és necessari el més aviat possible", ha dit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots