Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

font romeu,postal
Postal editada per DINO Autor/a: Postals Dino
Ens sabeu dir a quina estació corresponia aquesta postal? Sabeu reconèixer aquesta esplanada? Encara avui la veuríem gairebé igual...

Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal que publiquem correspon a una estació que és història pura al Pirineu.

Encara no ho teniu clar? Doncs som-hi: es tracta de Font Romeu.

Història.
 
La història de Font Romeu com a estació d'esquí es deu a la construcció del Grand Hotel l'any 1913. Els dos primers remuntadors s'hi instal·len l'any 1937. A partir d'aquest moment Font Romeu ja és un destí turístic i sanitari de referència en l'àmbit mundial, però passa a ser-ho també com a centre d'esports d'hivern. Amb el Grand Hotel la "jet-set" dels anys 40 i 50 practicaven, de dia, l'esquí, el trineu i altres modalitats. De nit eren molt sonades les luxoses festes que s'organitzaven al saló del Grand Hotel. Va ser Font Romeu el primer referent mundial del que ara coneixem com a après-ski?

L'any 1968 es funda l'estació de Pirineus 200, a tocar de Font Romeu. En aquesta estació es comença a l'any 1976 a experimentar amb una xarxa de neu produïda en una pista de 60 metres.

L'any 2000 es fusionen Font Romeu i Pirineus 2000 a través del Col del Pam

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny