Notícia

Sant Tornem-hi amb l'aeroport de Grau Roig

Asseguren que tindria un cost de 345 milions i que s'arribaria als 500.000 passatgers per any.

aeroport,grau Roig
Simulació de l'aeroport a través d'una maqueta publicada a la premsa andorrana (DiariAndorra) Autor/a: Simulacio Cambra de Comerç Andorra
La Cambra de Comerç andorrana explica que la construcció de l'aeroport tindria un cost de 345 milions i que s'arribaria als 500.000 passatgers per any. Els treballs podrien estar acabats el 2025. Darrere el projecte hi ha fins a 8 grups inversors, alguns dels quals de Qatar, el Golf Pèrsic i Miami, segons informa avui la premsa digital andorrana. La pista de l'aeroport estaria ubicada a prop de l'entrada de Grandvalira coneguda amb el nom del Peretol.


grandvalira-planol-peretol
La pista de l'aeroport de Grau Roig se situaria a tocar de la pista verda Valira 2, unió entre Grau Roig i el Peretol.

La Cambra de Comerç ha presentat aquest dimarts el projecte d'aeroport al pla d'Envalira de Grau Roig. La construcció de la infraestructura costarà 345 milions d'euros en un termini dels treballs de dos anys. Podria estar operatiu el 2025 o el 2026.La pista de l'aeroport estaria ubicada a prop del sector de Grandvalira conegut amb el nom d'El Peretol, i a tocar de l'entrada del túnel d'Envalira pel vessant de Grau Roig. Vista la simulació publicada per la Cambra de Comerç, s'intueix que la pista de l'aeroport se situaria en paral·lel a l'actual pista verda Valira 2, un traçat tot just acabat d'estrenar la passada temporada.

L'objectiu de màxims és que hi puguin volar avions de 150 places i que hi arribin uns 500.000 passatgers cada any i un objectiu més moderat i viable seria rebre sis vols diaris en horari diürn, que suposin 365.000 passatgers cada any. Pel que fa a la tipologia d'avió es creu que els més aconsellables serien els models Airbus A320 NEO i Airbus A22-300 NEO, amb una capacitat d'entre 120 i 180 passatgers. En cap cas, asseguren els impulsors, es vol crear un aeroport destinat a vols i passatgers de low-cost, segons van informar els mateixos promotors ahir als mitjans andorrans.

Simulació a Youtube

A la presentació feta ahir dimarts també es va poder veure una simulació d'un vol arribant a l'aeroport andorrà en un vídeo a youtube. Segons el vídeo, els vols d'aproximació es farien entrant per la zona de la Massana i Ordino i travessarien les valls andorranes en un sentit oest-est fins a arribar en vol decreixent a a la pista de l'aeroport de Grau Roig.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny