Notícia

Ganes de Pirineu amb el desconfinament comarcal

Es preveu una ocupació hotelera del 50% a la Cerdanya i del 75/ al Ripollès

vall de nuria,esquiadora
Es preveu una ocupació hotelera del 50% a la Cerdanya i del 75/ al Ripollès Autor/a: Oriol Molas
L’obertura del confinament comarcal ha retornat l’esperança al sector turístic després d’uns mesos amb un nivell d’activitat pràcticament inexistent. “La situació que tenim no és la que necessitaríem, però és un pas endavant”, afirma el director general de Turisme, Octavi Bono, en declaracions a l’ACN. Les “ganes de viatjar” del mercat català s’han traduït en un augment de les reserves, especialment a cases rurals i allotjaments ubicats a zones de l’interior de Catalunya i d'alta muntanya. Moltes d’aquestes reserves estan previstes per Setmana Santa.

A la Cerdanya, els hostalers preveuen superar el 50% d'ocupació aquest cap de setmana. Tot i l'augment de les reserves per la fi del confinament comarcal, aquest percentatge és similar a les xifres d'un cap de setmana d'hivern abans de la pandèmia. A més, per ara, només preveuen obrir els establiments més petits i de caràcter familiar.

Al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, els volums d'ocupació i d'obertura d'establiments de cara a aquest cap de setmana podrien ser molt similars. L'anunci de flexibilització de les restriccions de mobilitat va provocar una allau de trucades per fer reserves i moltes consultes sobre les polítiques de cancel·lació. De totes maneres, bona part d'aquestes es concentren en els dies festius de la Setmana Santa, segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.

Pel que fa als hotels del Pirineu gironí ja tenen prop d'un 75% de les habitacions reservades per Setmana Santa. El president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès ha destacat que nou de cada deu reserves són de visitants de l'àmbit metropolità. En una situació similar hi ha les cases de turisme rural de la demarcació, que sumen unes ocupacions sobre el 80% en zones de muntanya i interior i del 60% a la costa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny