Notícia

Queralt Castellet guanya la plata de la prova de Copa del Món FIS halfpipe d'Aspen

Queralt Castellet,Aspen
Queralt Castellet ahir al podi Autor/a: RFEDI
L'snowboarder catalana tanca la temporada amb magnificència amb una ronda de 86,00 punts a la final de la Copa del Món FIS a Aspen i un bronze del circuit d'Snowboard.


I ha arribat el dia de l'esperada final de la Copa del Món FIS a Aspen en la qual Queralt Castellet arribava al màxim nivell i amb moltes opcions de medalla. La de Sabadell no ha defraudat, ha sortit a totes com venia avisant i s'ha ficat la plata a la butxaca, aconseguint així el seu quinzè podi de la seva carrera esportiva en una Copa del Món.

El dia començava amb condicions canviants: cel cobert, vent, nevada, però el sol va sortir just a temps per l'esperada final del halfpipe que es disputava a tres rondes i les que únicament han competit les set millors, i és que la nord-americana MaddieMastro ha estat baixa després d'una caiguda en els entrenaments d'abans d'ahir.

Castellet va tenir una primera ronda amb una gran dificultat i amplitud de trucs, com sol ser habitual en ella, però que va començar amb un complex Bs9 amb una lleugera caiguda que, tot i que li va permetre completar els trucs següents, li va atorgar una nota discreta de 32, 50 punts penalitzats per l'execució, mentre que ChloeKim va planxar un còmode ronda de 90,50 que va acabar sent la millor de la jornada.

A la segona ronda la de Sabadell li va donar la volta a la truita com només ella bé sap, planxant una complexa gran ronda de 86,00 punts en què va executar un Backside 540 mute, Frontside 900 melon, Backsideair to fakie taipan, Switchbackside 540 mute i Cab 720 mute.

Ronda que la va catapultar fins a una provisional plata i que els comentaristes de la FIS li han lloat: "Welldone, Q. Bon treball!", Comentaven fent-li un gest de complicitat en castellà. Mentre que Kim obtenia un 9,50 a l'haver caigut.

La tercera i última ronda ha estat protagonitzada per caigudes per part de totes les competidores, i, tot i que Queralt va obtenir 18,00 punts, era una ronda que disputava amb la plata assegurada, ja que la japonesa SeineTomita no ha aconseguit arrabassar a aquesta última oportunitat.

"Estic molt emocionada per aquest resultat, ja que és producte de moltíssim esforç i treball en una temporada molt complexa. Estic molt contenta amb el progrés, de com estic caminant i de la meva varietat perquè a cada classificació no he fet cap ronda igual i he estat constantment adaptant-me, canviant de rondes i evolucionant en tots els hits", va confessar la catalana. "Sóc l'única que està fent alguna cosa així i canviar i adaptar-se és part de la qualitat del riding i això per a mi és enorme", va concloure la snowboarder.

Per tant, aquesta plata no només li atorga a Queralt un merescudíssim segon lloc al podi d'avui, sinó una sortida per la porta gran amb un nou metall, el bronze al Circuit de la Copa del Món FIS del halfpipe, ja que aquesta última prova li ha posat el colofó ​​a la temporada que, lamentablement, ha patit la cancel·lació de tres de les seves proves.

En aquesta ocasió la guanyadora del circuit no ha pogut emportar-se el cobejat Globus de Vidre ja que han de disputar-se un mínim de tres proves de Copa del Món per demostrar que la rider ha tingut la suficient regularitat.

PODI PROVA COPA DEL MÓN FIS ASPEN

1. ChloeKim (USA) 90,50 punts
2. Queralt Castellet  86,00 punts
3. SeineTomita (JAP) 82,50 punts

PODI DEL CIRCUIT COPA DEL MÓN FIS MIGTUB

1. ChloeKim (USA) 200 punts
2. MitsukiOno (JAP) 130 punts
3. Queralt Castellet 120 punts

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny