Notícia

Pas de la Casa-Grau Roig congela les inversions per un mínim de 3 anys

La caiguda dels ingressos s'apropa al 95%

pas de la casa,grandvalira
Pas de la Casa en una imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Pas de la Casa-Grau Roig congelarà les inversions al mínim per als propers 6 anys. Els motius? La pandèmia de la Covid-19. N'informa avui el Diari d'Andorra.


Saetde no farà noves inversions en tres anys i les mantindrà al mínim els tres següents. Així ho ha declarat a la televisió de Diari Andorra el conseller delegat de la societat que gestiona les estacions d'esquí de Pas de la Casa-Grau Roig i Arcalís, Joan Viladomat.

Les pèrdues que sumen el tancament precipitat el març de 2020 i el que s'ha deixat d'ingressar en la temporada d'enguany fa que, en valors absoluts, Saetde hagi perdut 15 milions d'euros. La caiguda dels ingressos s'apropa al 95% respecte de la temporada passada. També ha declarat que en el supòsit que els esquiadors catalans haguessin pogut entrar a les estacions andorranes en aquest darrer tram de desconfinament comarcal, aleshores les pèrdues haurien estat menors, de prop del 85%. Viladomat confia que l'activitat normal es recuperarà a partir del desembre d'aquest any.

Sobre la polèmica sorgida fa unes setmanes amb la venda de forfets a no residents, Viladomat manifesta que "no s'ha fomentat l'arribada de turistes" i en aquest sentit remarca que el tancament de l'estació de Pas de la Casa s'ha fet, precisament, per evitar que els esquiadors francesos hi pugessin a esquiar. Pel que fa al turisme català i al de la resta d'Espanya, l'empresari admet que n'hi ha hagut, però "poc", i assegura que no s'ha promogut.

Finalment, Viladomat ha admès que serà difícil mantenir el "model d'èxit" de les estacions d'esquí andorranes, ja que és un model que es fonamenta en la inversió contínua per poder garantir la qualitat de les instal·lacions i també un entorn comercial que, arran de la crisi del coronavirus, també ha quedat força tocat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny