Notícia

Tren del Ciment o après-ski per al tram final de la temporada

El Tren del Ciment, a La Pobla de Lillet, es posa en marxa aquest dissabte

tren del ciment
El Tren del Ciment, l'après-ski per al tram final de la temporada Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aquesta temporada s’estrena el servei de venda anticipada de bitllets a través del web trendelciment.cat . FGC avança en la transformació digital dels actius turístics per millorar el servei i l’experiència de les persones usuàries i fer més fàcil i segur l’accés a les instal·lacions. El Tren del Ciment compta amb el segell d’Equipament Turístic Familiar de l’Agència Catalana de Turisme i amb el certificat de qualitat d’AENOR davant la Covid-19. El Tren del Ciment és, a més, una bona opció d'après-ski per als esquiadors de les estacions del Pirineu Oriental i el Prepirineu.


El Tren del Ciment es posa en servei aquest dissabte, 27 de març, i ho fa estrenant, aquesta temporada, el servei de venda anticipada de bitllets a través del web trendelciment.cat, un sistema que per primera vegada permetrà a les persones usuàries d’aquest servei turístic la compra prèvia en línia de la seva visita i viatge.

D’aquesta manera, la transformació digital que FGC està aplicant a tots els seus actius turístics arriba també al Tren del Ciment, amb l’objectiu de millorar el servei i l’experiència de les persones usuàries fent cada cop més fàcil i segur les compres i l’accés a les instal·lacions.

Situat en un entorn natural excepcional com és la comarca del Berguedà, aquest tren turístic permet a les persones que hi viatgen gaudir d’una experiència completa travessant espais de gran valor natural a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Amb més de 100 anys d’història, aquesta línia ferroviària unia antigament la fàbrica de ciment Asland, de Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà. Sota el sobrenom de “carrilet”, el Tren del Ciment actualment recorre un traçat de 3,5 quilòmetres en 20 minuts, amb parada a La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment a Castellar de n'Hug.

A cadascuna d’aquestes parades, els viatgers descobriran els atractius turístics de l’entorn a través de grans propostes en l’àmbit cultural: el Museu del Ciment, on s’endinsaran en la història de la fàbrica dins un característic edifici; els singulars Jardins Artigas, dissenyats per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, en agraïment a la família Artigas; i l’Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Compromís amb el turisme familiar i segur

Des de finals de l’any passat, el Tren del Ciment disposa de dues noves certificacions que acrediten el seu compromís amb el turisme familiar i segur. D’una banda, compta amb el segell d’Equipament Turístic Familiar que l’identifica com a instal·lació adequada i adaptada als requeriments establerts per l’Agència Catalana de Turisme d’acord amb les necessitats específiques del públic familiar; i de l’altra, compta amb el certificat de qualitat d’AENOR que l’acredita com a espai segur davant la Covid-19 i considera adequats els protocols i les mesures implementades en aquest servei turístic des de l’inici de la crisi sanitària.

Més informació al web www.trendelciment.cat o a www.turismefgc.cat

El Tren del Ciment és, a més, una bona opció d'après-ski per als esquiadors que aquests dies visiten les estacions de muntanya del Pirineu Oriental o el Prepirineu.

Si us ha resultat interessant llegir El Tren del Ciment, l'après-ski per al tram final de la temporada potser us pot interessar llegir Entre esquiada i esquiada, tren del ciment

Comentaris

5-10-20-tots
1
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny