Notícia

Confiança en una bona afluència d’esquiadors al Pirineu

S'espera una Setmana de bons resultats econòmics i una afluència de prop del 50% de la capacitat total

Trepitjaneus,masella,posta_de_sol
Confiança en una bona afluència d’esquiadors al Pirineu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions d’alpí confien en una bona afluència d’esquiadors. Les de nòrdic, però, estan tancades per a la pràctica de l'esquí, excepte Tavascan que continua amb el circuit de fons obert.


port_aine_250321port_aine-250321-f
Port Ainé ahir dijous (Foto: DDLN).


Els complexos hivernals d’esquí alpí es preparen per cloure una temporada molt complicada “amb un bon sabor de boca”, sempre que les previsions per a la propera setmana es compleixin. Quant a l’esquí nòrdic, restaran oberts els de Tuixent-la Vansa i Tavascan per a l’esquí i raquetes, mentre que la resta podria obrir per a usos turístics.

El dilluns de Pasqua marcarà el final de la temporada d’esquí per a gairebé totes les estacions del Pirineu. Masella podria ser la única que continuarà oberta més enllà d'aquesta data, en la que tradicionalment totes les estacions donen per finalitzada la temporada. Així doncs, les bones perspectives de venda de forfets per al conjunt de la Setmana Santa només maquillaran els números d’una campanya del tot condicionada per les restriccions derivades de la pandèmia.

A FGC ja tenen la vista posada a l'estiu

Les previsions per a les estacions d’esquí alpí lleidatanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Espot, Port Ainé i Boí Taull) són molt bones i les reserves s’han anat incrementant exponencialment des de l’eliminació del confinament comarcal. Toni Sanmartí, director d'FGC Turisme i Muntanya, creu que els complexos del grup tindran una afluència òptima, aproximadament d’un 50% de la seva capacitat, quan en la Setmana Santa d’un any “normal” aquesta ocupació sol ser del 10 o 20%.  Aquest percentatge del 50% “és ideal perquè permetrà gestionar molt bé els protocols sanitaris”. Aquestes xifres poden ajudar a “arreglar una mica la temporada”, que lògicament serà dolenta a causa de la pandèmia.

Sanmartí considera que el fet de no tancar les estacions durant el període crític de confinament comarcal ha tingut tres conseqüències positives: permetre l’Esport Blanc Escolar, mantenir les activitats de l’esport federat i ajudar a mantenir l’economia del territori. D’altra banda, el director d'FGC Turisme i Muntanya creu que tot aquest període ha contribuït a “millorar la gestió de la crisi sanitària, la qual cosa, juntament amb la progressiva vacunació de la població, auguren una excel·lent campanya turística d’estiu”.

Un comiat de la temporada amb bon sabor


Joaquim Alsina, director de l’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya (ACEM), està convençut que la Setmana Santa “servirà com a mínim per acabar una pèssima temporada d’esquí amb un bon sabor de boca” i confia que els complexos puguin assolir un 30 o un 40% de la seva capacitat. Alsina incideix, però, en el fet que mantenir les estacions obertes ha permès mantenir la neu en bones condicions per a la pràctica de l’esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny