Notícia

Port del Comte c'est fini ara sí

L'estació del Prepirineu dona avui per finalitzada la temporada

web
Avui sí: Port del Comte acomiada la temporada Autor/a: Captura
Avui dia 2 donem per finalitzada la temporada. Ens veiem la propera 21-22! Aquest és el comunicat breu i concís amb el que avui Port del Comte ha anunciat el tancament. Després d'uns dies de lluita a contrarellotge per evitar el tancament, finalment el 2 d'abril ha estat el darrer dia de la temporada 2020-21 a l'estació del Prepirineu. I com era d'esperar, ho han fet fent ús d'un petit toc d'humor en la seva etiqueta final: #cestfiniarasí, una etiqueta que ens recorda que ja hi va haver un anunci de tancament 5 dies abans fent ús de l'expressió francesa c'est fini.


port_del_comte-terrassa-tancada
Terrassa peu de pistes de Port del Comte tancada en una imatge de finals de gener.

Ho han intentat per tots els medis possibles, però no ha estat possible allargar més dies l'obertura de Port del Comte. No ha estat per manca de voluntat i esforços, sense dubte, però d'una banda la neu escassa a pistes, després d'un mes de març molt sec, i per l'altra les altes temperatures dels darrers dies, ho han fet inevitable. El missatge publicat fa unes poques hores al web de l'estació ho deixa clar: Avui dia 2 donem per finalitzada la temporada. Ens veiem la propera 21-22!

La decisió definitiva arriba després d'uns dies de lluita "ferotge" per evitar el tancament en plena Setmana Santa, darrer tram de la temporada i també darrere oportunitat per "salvar" els mobles d'una temporada ruïnosa. De fet, ja es va anunciar un primer tancament el dia 28 de març, però el mateix dia es va tornar a anunciar la reobertura. L'esforç del personal de l'estació va fer possible mantenir l'estació oberta quan tot semblava ja "dat i beneït". En aquella ocasió es va fer ús de l'etiqueta amb l'expressió típicament francesa "c'est fini" per anunciar la finalització de la temporada.

Temporada plena de condicionants

Ara, però, el tancament arriba en ple període vacacional d'una temporada especialment difícil per al sector de la neu. Si bé la campanya va començar el 14 de desembre amb l'obertura de totes les estacions, només 4 dies més tard, el 18 de desembre, començaven els confinaments comarcals de mobilitat.

Aquests tancaments perimetrals per comarques per frenar l'expansió de la pandèmia, que en algunes comarques com la Cerdanya i el Ripollès van ser municipals des del 25 de desembre, han fet inviables econòmicament l'obertura de les estacions d'esquí. I el mateix ha passat amb tots els negocis satèl·lits.

Un nou entrebanc per a la viabilitat del negoci de la neu va arribar l'endemà del dia de Reis, el 6 de gener passat. A partir d'aquella data començava el confinament municipal. Port del Comte ja va anunciar que amb el confinament municipal es donava la temporada per perduda. No es passaria de nou al confinament comarcal fins al 7 de febrer. En arribar aquesta data també s'iniciava la campanya de l'esquí escolar, fet que va donar una mica més d'oxigen a les estacions.

Cal recordar que fins fa poc més de quinze dies, en concret fins al 15 de març, continuava vigent el confinament comarcal. A la pràctica això ha suposat que només podien pujar a esquiar els residents en comarques del Pirineu amb estació d'esquí.
 
També cal tenir present que encara avui, i així des del primer dia d'inici de la temporada el passat 14 de desembre, les estacions del Pirineu català tenen restringit l'aforament de públic a un 30% del total. Per controlar l'aforament la venda dels forfets es fa dia a dia i sempre via online. Tot plegat massa condicionants per fer viable l'obertura de les estacions.
 
Port del Comte és doncs la primera de les estacions d'alpí catalanes que tanca. A partir del 5 d'abril també ho faran les estacions del Grup FGC.

Tuit de Port del Comte d'avui divendres anunciant el tancament.

Bon dia!
Avui, 2 d'abril és, oficialment, l'últim dia de la temporada 2020-2021.
Moltes, moltes i moltes gràcies per la paciència i els ànims que hem rebut de tots els amants de Port del Comte.
Salut (molta) i neu (quan toqui ;)
Ens retrobem a finals d'any!
#cestfiniarasí

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny