Notícia

Espot, Port Ainé i Boí Taüll acomiadaran la Setmana Santa al 50% de la capacitat

A 24 hores de dir Adéu a una temporada atípica d'esquí a les estacions lleidatanes

Espot,competicio,nens,sortida,010421,MM
Espot en una imatge del dijous 1 d'abril Autor/a: Miquel Morano
Demà dilluns serà el darrer dia d'esquí al Pirineu de Lleida. Toni Sanmartí, director d'FGC Turisme i Muntanya, ha manifestat que els complexos del les estacions d’esquí lleidatanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya acomiadaran la temporada amb una bona climatologia i amb una afluència propera al 50% de la seva capacitat.


Les estacions d’alpí de Baqueira Beret, Boí Taüll, Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan tanquen demà Dilluns de Pasqua la temporada 2020-2021, coincidint amb el període final d’aquesta Setmana Santa, tal com estava previst inicialment. L’estació d’alpí de Port del Comte va donar per tancada la temporada el Divendres Sant degut a les altes temperatures i la manca suficient de neu a pistes.

Toni Sanmartí, director d'FGC Turisme i Muntanya, ha manifestat que els complexos del les estacions d’esquí lleidatanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Espot, Port Ainé i Boí Taüll) han estat aquesta Setmana Santa a un 50% de la seva capacitat, quan en la Setmana Santa d’un any “normal” l’ocupació sol ser del 10 o 20 %. Totes les estacions han pogut gaudir d’una bona climatologia i amb un ambient tranquil a les pistes.

Per la seva banda, les estacions d’esquí nòrdic, en general, han arribat a aquest període festiu sense grans quantitats de neu, per la qual cosa la majoria han estat obertes per a usos turístics i només la de Tavascan ha obert per a la pràctica d’esquí i raquetes. No obstant això, el primer cap de setmana posterior al confinament comarcal va ser bo pel que fa a l’afluència de visitants (amb estacions com Tuixent-la Vansa assolint el màxim aforament permès).

Una vegada finalitzada la temporada 2020-2021, les estacions d’esquí del  Pirineu de Lleida donaran a conèixer el resultats amb el nombre d’esquiadors de Setmana Santa com també el de la temporada 2020-2021.Una temporada que  ha resultat molt atípica i, malgrat l’ afluència d’esquiadors aquests dies de Setmana Santa, només maquillaran els números d’una campanya fortament condicionada per les restriccions derivades de la pandèmia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny