Notícia

El conseller Tremosa recorda des de Boí Taüll que els protocols Covid han funcionat a les estacions d'esquí

El conseller ha destacat que no s'ha detectat cap brot de covid-19 als complexos hivernals

Boi_taull,conseller_tremosa
El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, acompanyat del president del Consell d'Administració de FGC, Ricard Font, visitant l'estació de Boí Taüll ahir dilluns Autor/a: Marta Lluvich - ACN
Les estacions d'esquí de FGC han tancat aquest dilluns amb un 50% d'ocupació a Lleida i un 30% a Girona. Tremosa diu que els protocols covid han funcionat per mantenir l'activitat econòmica a les comarques de muntanya.


ddln-banner1200x1200-1

Les estacions d'esquí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han tingut una ocupació d'entre el 30% i el 50% durant aquesta temporada, segons les dades anunciades aquest dilluns pel conseller d'Empresa, Ramon Tremosa. En una visita a l'estació de Boí Taüll (Alta Ribagorça), Tremosa ha fet una valoració "positiva" d'una temporada "complicada" i ha destacat que els protocols covid que van implementar les estacions d'esquí han funcionat per mantenir l'activitat econòmica a les comarques de muntanya. El conseller ha elogiat les mesures, que ha dit que han vingut per quedar-se, i ha remarcat que combinar les restriccions amb activitat econòmica ha estat clau per mantenir "en vida" el sector, que genera més de 3.000 llocs de feina.
En concret, i segons ha explicat Tremosa, l'ocupació a les estacions de FGC a Lleida ha estat del 50%, mentre que a les instal·lacions de Girona ha estat del 30%.

Permetre l'esport blanc escolar i que els grups d'escolars poguessin anar a esquiar, anant i tornant el mateix dia, ha permès a més de 5.000 escolars practicar aquest esport dins l'horari lectiu, segons ha explicat el conseller.

Tremosa ha destacat que les mesures han funcionat i no s'ha detectat cap brot de covid-19 a les estacions d'esquí. Aquest fet ha confirmat, ha dit, que practicar esport a l'aire lliure, amb totes les mesures de seguretat, era segur.

Segons ha dit Tremosa, poder donar oxigen a les estacions d'esquí també ha suposat donar-lo a altres sectors directament vinculats amb el sector com l'hostaleria, la restauració, les empreses de lloguer de material o les escoles d'esquí.

El conseller ja va visitar l'estació d'esquí de Boí Taüll fa dos mesos, quan hi havia el confinament municipal. Aquest dilluns ha comprovat com els ànims dels empresaris i el sector eren uns altres en haver pogut treballar tota aquesta Setmana Santa. Tremosa ha fet una valoració "positiva" d'aquesta temporada d'esquí, tot i ser un any "molt complicat", i ha recordat que altres estacions com les d'Aragó o Itàlia no van obrir.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny