Notícia

Pèrdues econòmiques 'colossals' a Font Romeu i Les Angles

Font Romeu ha deixat d'ingressar 10 milions d'euros

Font_Romeu,Roc_de_la_calme,cua,telecadira,040320
Font Romeu en una imatge del 4 de març de 2020, a 10 dies del primer confinament per la Covid-19 Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les pèrdues econòmiques seran 'colossals' a Font-Romeu i Les Angles. El cas és que les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord arriben a la fi de la temporada d'hivern sense haver obert i havent generat unes pèrdues milionàries. Ara esperen amb candeletes les ajudes de Govern francès, però de moment no han arribat, segons informen els mitjans de comunicació gals.


angles-roc-aude-telecadira-cua
Telecadira a Les Angles en una imatge d'arxiu (Foto: Diaridelaneu.cat).

El final de la temporada per a les estacions d'esquí al vessant nord del Pirineu ha arribat de la forma més trista possible, sense posar en marxa els remuntadors ni un sol dia de la temporada. Les pèrdues són colossals i no només als complexos hivernals, sinó també al teixit econòmic local del peu de pistes o zones d'influència directa. La parada dels remuntadors des del passat mes de novembre ha penalitzat totalment la pràctica de l'esquí alpí i per tant part els ingressos als comptes d'explotació.

La majoria dels negocis en estacions de Pirineu oriental, com Les Angles, han perdut vora el 75% de la seva facturació habitual. L'alcalde dels Angles i president de Les Neiges Catalanes, Michel Poudade, ha explicat a France 3 Regions que alguns turistes han recorregut a altres activitats per impossibilitat de practicar l'esquí alpí, però "no és suficient per mantenir les 50 botigues i altres negocis de Les Angles. La gent ve a esquiar, sobretot a esquiar" ha conclòs l'alcalde.

Alguns visitants a Les Angles han practicat esquí de muntanya o raquetes de neu, cosa que ha permès a negocis de lloguer de material tenir una mica d'activitat, però clarament insuficient per poder viure'n.

Font Romeu: 10 milions de pèrdues en facturació

A Font-Romeu Pyrénées 2000, els clients han canviat esquís i taules de surf per trineus, raquetes de neu i pels esquís de fons. Però aquestes activitats de lleure no permeten substituir els ingressos que genera l'esquí alpí. L'estació degana de la Catalunya del Nord haurà deixat d'ingressar 10 milions d'euros. Les pèrdues són tan importants que fins i tot es va decidir tancar els circuits d'esquí nòrdic tres setmanes abans del que és habitual.

Jacques Alvarez, sotsdirector de l'estació Font-Romeu Pyrénées 2000, en declaracions recollides aquesta setmana per France 3, explica que "podem parlar d'una temporada catastròfica. I, a més, tot el nostre entorn es veu afectat: per cada 1 euro que el client inverteix en el seu forfet, en realitat gasta 7 més euros en la nostra economia local (allotjament, compres). Les pèrdues són colossals".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny