Notícia

Tornen els controls policials en els accessos a la Cerdanya

Un control policial a la boca nord del Túnel del Cadí controla que es compleixi amb el confinament comarcal

control,mossos,boca_nord,tunel_cadi
Control policial a la boca nord del Túnel del Cadí avui divendres a les 2 de la tarda Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aquest serà el darrer cap de setmana de temporada d'esquí a la Cerdanya. Masella, única estació del Pirineu que continua oberta, ha anunciat que dilluns vinent ja no obrirà. Davant el possible efecte crida per tractar-se del darrer dia de temporada de neu, els Mossos estan realitzant controls a la boca nord del Túnel del Cadí.


Els Mossos estan realitzant controls a la boca nord del Túnel del Cadí des d'aquest matí de divendres per comprovar que els ocupants dels vehicles compleixin amb el confinament comarcal. A més, també es comprova que les persones es desplacen pertanyin a la bombolla de convivència.

En aquests controls situats a la boca nord del túnel del Cadí s'aturen tots els vehicles i se'ls demana origen de procedència, destinació i motiu del trasllat en el vehicle. La majoria de vehicles poden reprendre la marxa, però en cas de dubte també es demana els certificats de responsabilitat o altra documentació que acrediti les explicacions donades als agents.

Aquest serà el darrer cap de setmana de temporada d'esquí a la Cerdanya. Masella, única estació del Pirineu que continua oberta, ha anunciat que dilluns vinent ja no obrirà. El complex hivernal gironí tenia previst obrir, si les condicions de neu ho feien viable, fins a finals d'abril, seguint la tradició de tancar a finals d'aquest mes o a les proximitats de l'1 de maig. Així doncs, davant el possible efecte crida per tractar-se del darrer dia de temporada de neu, els Mossos estan realitzant controls a la boca nord del Túnel del Cadí.

Els desplaçaments entre Catalunya i Andorra queden finalment al marge del confinament comarcal
 
D'altra banda els desplaçaments entre Catalunya i Andorra continuen estant permesos tot i l'entrada en vigor del confinament comarcal aquest divendres. El motiu és que, d'acord amb la normativa aplicable entre països, la mobilitat de la frontera és lliure per als residents d'ambdós territoris. Tot i això, la Generalitat de Catalunya i el govern del Principat recorden que cal limitar els viatges i només anar d'un lloc a l'altre per motius "raonats" i mantenint al màxim les mesures de prevenció de la covid-19. L'anunci arriba després d'una reunió entre representants de tots dos executius per clarificar l'afectació que tenien les noves restriccions per a Andorra, ja que en principi només es contemplava una assimilació amb la comarca de l'Alt Urgell.
 
La trobada, que se suma a d'altres dutes a terme en els darrers dies, ha servit per fer una anàlisi de la situació sanitària així com l'estat de la mobilitat entre els dos territoris, segons ha informat el govern andorrà. Tot plegat s'emmarca en la dinàmica de reunions, engegada des del mes de febrer, per compartir els passos que fan els dos executius en la gestió de la pandèmia. D'aquesta manera, s'aconsella fer només aquells desplaçaments que estiguin d'acord amb els supòsits recollits en les normatives aprovades pels respectius governs i dins dels nuclis de convivència o bombolles habituals.

A la reunió també s'ha decidit que, en el procés de desescalada, el Govern tindrà en compte Andorra, per tal de facilitar la mobilitat entre els dos territoris. Així, qualsevol decisió futura serà acordada en funció de la situació epidemiològica. A la trobada hi han assistit el conseller d'Acció Exterior i el secretari general, Bernat Solé i Aleix Villatoro; el conseller d'Interior i la secretària general, Miquel Sàmper i Elisabeth Abad; el cap de l'Assessoria Jurídica, Francesc Claverol; el cap de Gabinet, Josep Montané; i la consellera de Salut i el secretari general, Alba Vergés, i Marc Ramentol.

Per part andorrana, ho han fet el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach; el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba; el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Leon; la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas; i el cap de Gabinet del Cap de Govern, Guillem Casal. Després de la trobada, el cap de govern del Principat, Xavier Espot, ha fet una crida a la responsabilitat i a no aprofitar aquesta possibilitat "al peu de la lletra" per fer desplaçaments que siguin innecessaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots