Notícia

Saint Lary es prepara per a una inversió de 21,5 milions d'euros

Es redissenya en bona part el parc d'instal·lacions del sector Espiaube i s'inverteix en neu produïda al Pla d'Adet

Saint_Lary,telecadira,Tourette
A la imatge el telecadira 4 places de Tourette, que serà substituït per un desembragable de 6 places Autor/a: Diaridelaneu.cat
SaintLary es prepara per a implementar tres importants inversions que s'han programat per a un termini de tres anys. S'inverteixen 21,5 milions per a un nou telecabina, dos telecadires i més neu produïda.


Altiservice anuncia un important pla de millores a l'estació de Saint Lary després de renovar la seva gestió fins a 2039. Amb la renovació de la concessió del domini esquiable, el concessionari s'ha compromès a invertir a l'estació per seguir oferint un domini esquiable atractiu i millorar l'experiència del client a pistes.

Segons el pla d'inversions, es preveu la substitució d'antigues instal·lacions, entre les quals destaca la substitució del telecabina Portet, un nou telecadira de 6 places al sector del bosc i la substitució d'un telecadira 4 places al sector Vallon per un de 6, a més d'ampliar la xarxa de neu produïda.

El total de les inversions pujarà a 21,5 milions d'euros.

saint_lary-reubicacions
Plànol de simulació dels remuntadors publicat al portal Stationsdeski.net

La inversió al detall

Tal com ha informat el portal Stationsdeski.net, el telecabina Portet al sector d'Espiaube serà substituït per un altre amb capacitat per transportar per cable cabines de fins a 10 places cadascuna. Serà un giny més modern i més eficient que l'actual. La terminal de sortida se situarà a la cota 1.600 d'Espiaube i la d'arribada serà al pic de Tourette (2.320 m). Aquest és un canvi important en el traçat, ja que fins ara ho feia al coll del mateix nom, a 2.215 m.

El desmantellament de l'antic telecabina Portet, instal·lat per POMA l'any 1977, començarà després que hagi passat el Tour de França, és a dir, a partir del 15 de juliol de 2021. Aquest és un remuntador-eix important del domini esquiable, ja que dóna servei a tot el sector on es troba ubicat i permet enllaçar amb el sector de LeVallon i Merlans.

La terminal d'arribada del nou telecabina serà de connexió amb el retorn del també nou telecadira Tourette-Merlans. Se substituirà l'antiga cadira Tourette, pinça fixa de 4 places (model Poma - 2000), per un nou desembragable de 6 places.

Reubicació del telecadira de Mouscades

S'instal·la un nou telecadira desembragable de 6 places amb el nom de La Forêt, però que de fet serà el resultat de la recuperació i reubicació de l'actual telecadira de Mouscades. Se'l retira de la seva actual ubicació i s'instal·la al sector del bosc. Seguirà un traçat més o menys paral·lel al telecadira Lita, però serà més llarg i permetrà una connexió més ràpida i fàcil entre el Pla d'Adet i Espiaube. Actualment aquesta connexió depèn en exclusiva d'un pinça fixa de 4 places força antic. "La Foret" tindrà la base de sortida a la cota 1.600 i el retorn coincidirà pràcticament al mateix punt d'arribada del telecadira 6 places Bouleaux, aquest darrer amb origen al peu de pistes de La Cabane de Saint Lary (1.600 m).

saint_lary-telecadira-mouscades

I finalment el pla d'inversions per als propers 3 anys es conclou amb el reforçament de la xarxa de neu produïda al Pla d'Adet.

Més informació:


Galeria d'imatges completa de la visita de Diaridelaneu.cat a Saint Lary en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots