Notícia

Baqueira ja pot renovar el sector de debutants de Beret

Es preveu substituir els telecadires Pla de Beret per un teleesquí i el Clot der Os per un de nou amb traçat més llarg

Baqueira ja pot renovar el sector de debutants de Beret
Baqueira ja pot renovar el sector de debutants de Beret
Llum verda a modificar el traçat dels telecadires per a esquiadors novells del Pla de Beret. El telecadira Pla de Beret, per a debutants, se substituirà per un teleesquí mentre que el telecadira Clot der Os, per a esquiadors nivell intermedi, es substitueix per un telecadira més llarg i de traçat lleugerament diferent a l'actual.


La Comissió d'urbanisme de la Val d'Aran ha aprovat dos plans especials per la substitució de dos telecadires de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret, cosa que permetrà incrementar la seguretat dels usuaris novells. El pressupost total de l'execució serà de 6,1 milions d'euros. La substitució dels telecadires és un dels supòsits d'actuacions permeses en sòl no urbanitzable segons la legislació vigent. Es consideren obres i instal·lacions mínimes i imprescindibles per a una activitat col·lectiva de caràcter esportiu a l'aire lliure. El projecte inclou mesures correctores i minimitzadores de l'impacte paisatgístic.

beret-debutants

Un teleesquí i un telecadira

La Comissió ha aprovat definitivament el projecte per substituir els actuals telecadires situats a la zona de debutants del Pla de Beret, de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret, amb petites modificacions de traçat. Els telecadires, anomenats Pla de Beret i Clot der Os, es van instal·lar el 1983. Ara es volen substituir les dues instal·lacions per unes de més modernes, còmodes, ràpides i segures per als usuaris.

La instal·lació més curta, el telecadira Pla de Beret, per a debutants més novells, se substituirà per un teleesquí, que sortirà del mateix lloc i compartirà el traçat del telecadira actual. No obstant, com que s'escurçarà el traçat, l'estació superior canviarà de lloc, aïllant totalment els esquiadors més novells de la resta i impossibilitant el creuament amb pistes més ràpides. Això incrementarà la seguretat dels debutants.

L'altra instal·lació, el telecadira Clot der Os, per a debutants de nivell intermedi, es substitueix per un telecadira desacoblable. El nou remuntador arribarà al mateix lloc que l'existent, però sortirà d'una ubicació més propera al nucli de serveis actuals i a l'arribada dels esquiadors de la zona de Baqueira. El canvi servirà per repartir millor els esquiadors dins la zona de Beret i descongestionar el telecadira de la Reina. També farà més ràpida l'arribada a la zona del Dossau i les seves pistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny