Notícia

La temporada d'esquí 2019-2020 va ser la pitjor dels últims 20 anys

L'informe internacional 2021 elaborat per l'expert Laurent Vanat indica que el nombre d'esquiadors es va reduir un 20%

Aquesta temporada els esquiadors hem portat mascaretes i hem respectat les distàncies, seguint tots els protocols de seguretat
Aquesta temporada els esquiadors hem portat mascaretes i hem respectat les distàncies, seguint tots els protocols de seguretat
La 13a edició de l'informe internacional elaborat pel referent suís Laurent Vanat indica que la temporada d'esquí 2019-2020 va ser la pitjor de les últimes dues dècades. Segons les dades recollides en 6.000 àrees d'esquí alpí de 68 països d'arreu del món, el nombre d'esquiadors va caure entre un 15 i un 30% en funció de la zona.


seleccio_lmla-molina-171220-mascareta-4350.jpeg
Aquesta temporada els esquiadors hem portat mascareta i hem respectat totes les distàncies de seguretat (Foto: Arxiu Diari de la Neu)

Després d'un hivern (el 2018-2019) que havia superat tots els rècords d'afluència dels últims 20 anys, la temporada d'esquí 2019-2020 va ser la pitjor des del 2000 per la indústria mundial del turisme de muntanya. Així ho indica la 13a edició (corresponent al 2021) de l'informe internacional elaborat per l'expert suís Laurent Vanat, tot un referent en el sector de l'esquí. El document -que es va donar a conèixer en la conferència que Vanat va fer al Congrés de turisme Mountaint Planet de Grenoble- examina 6.000 àrees d'esquí alpí de 68 països d'arreu del món. I tal com va avançar Lugares de Nieve, les dades són davastadores.

El tancament d'estacions provocat per la covid-19 va fer reduir el nombre d'esquiadors un 20%, de mitjana. Es va passar dels 400 milions de la temporada 2018-2019, als 320 milions.

Com que el nivell i la duració del confinament va ser diferent en funció del país, aquest percentatge també va variar per zones. Així, les més afectades van ser les de l'Àsia i el Pacífic, que representen el 16% del mercat mundial. En ser el focus del coronavirus i, per tant, el primer lloc on van tancar totes les instal·lacions, la davallada hi ascendeix fins el 31%. En canvi, a la nostra zona (Andorra, Espanya, França i Suïssa) la baixada hi va ser del 15%, mentre que al nord d'Europa hi va oscil·lar entre el 18 i el 14% (recordem que Islàndia, Suècia i el Japó van ser els únics països que van permetre l'esquí durant el confinament), i al continent americà hi va rondar el 15% (a l'Amèrica del Sud, per exemple, alguns resorts van poder obrir entre agost i setembre tot i les restriccions).

Amb aquestes dades a la mà, i tenint en compte com han anat les coses aquest any, les previsions projecten que els resultats de la temporada 2020-2021 seran encara pitjors. I malgrat que encara és difícil fer pronòstics concrets, Vanat alerta que haurà sigut un "desastre total" sobretot a França, Itàlia i Alemanya, on les estacions ni tan sols han obert.

Això no obstant, el suís es mostra optimista i creu que el sector tirarà endavant, perquè els esquiadors estan esperant que reobrin totes les estacions per tornar-se a posar els esquís com ho feien abans. A més, hi ha algunes dades que propicien encara més aquesta recuperació. D'una banda, el fet que la temporada 2019-2020 havia començat molt millor que l'anterior, i fins el febrer del 2020 les xifres eren d'allò més optimites. D'altra banda, les imatges que s'han pogut veure durant la pandèmia de molts joves i principiants aprofitant que les estacions estaven pràcticament buides per iniciar-se en l'esport. I tot això, englobat en la transformació del model de negoci tradicional, propiciat per l'agument d'abonaments de temporada i el dinamisme de preus que ja estan aplicant moltes estacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny