Notícia

Millorant la convivència entre ciclistes i excursionistes

Impulsen una nova campanya per reduir els accidents de muntanya i en el medi natural

bicicleta,descens,DH
La BTT està en ple apogeu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tenint en compte el gran apogeu que està tenint la BTT en els últims mesos, la Federació Catalana de Ciclisme i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han impulsat conjuntament una campanya de conscienciació per millorar la seguretat i el respecte al medi ambient. L’objectiu final és millorar la convivència entre ciclistes i excursionistes, i reduir el nombre d’accidents en el medi natural.


Rere el lema ‘A la muntanya, pedala amb respecte i seguretat’, la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han posat en marxa una campanya de conscienciació en seguretat i respecte al medi ambient per als practicants de la bicicleta de muntanya. L’objectiu: reduir els accidents de ciclistes de muntanya i millorar les seves pràctiques en l’entorn natural.

L’augment de la pràctica d’aquesta modalitat esportiva els últims anys, sumada a la major concentració de practicants en certs espais després dels darrers mesos de restriccions, han creat noves situacions en què sovint els nous practicants no tenen adquirits els coneixements bàsics de seguretat i respecte per la pràctica de la BTT en zones de muntanya.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de “poder millorar la convivència entre ciclistes i senderistes” des de les dues federacions s’han elaborat unes infografies on s’expliciten alguns dels casos més habituals de seguretat i respecte al medi ambient.

La Federació Catalana de Ciclisme i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han treballat conjuntament en aquest projecte, que vol arribar al màxim de practicants possibles, i on els clubs i entitats ciclistes i excursionistes jugaran un paper important per transmetre entre els seus associats i federats. Les dues federacions centenàries sumen més de 1.200 entitats i clubs arreu del territori català, i són ara mateix dues de les federacions més actives i en creixement del país.

Des de la FEEC es vol remarcar l’aposta convençuda “pels valors de muntanya i de conservació del territori, així com també per un més que remarcable respecte al medi ambient i la seguretat dels practicants de les activitats de muntanya”.

La FCC, per la seva banda, vol emplaçar a tots els practicants de la bicicleta de muntanya, tant novells com més experimentats, a “fer un treball de conscienciació per a la pràctica esportiva en el medi natural, tant per la seva preservació com per fer d’aquests espais un lloc on compartir l’esport amb altres usuaris”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny